BOŽIĆ U SANDRINGHAMU

Meghan Markle i Doria Ragland prije i nakon božićnog ručka morat će se vagati, a ovo je pravi razlog tog čudnog kraljevskog pravila

21.11.2018 u 09:38

Bionic
Reading

Majka Meghan Markle, Doria Ragland, dobila je pozivnicu koju inače ne dobijaju oni koji nisu službeni članovi kraljevske obitelji - onu da prisustvuje obiteljskom božićnom ručku u Sandringhamu. No, prije negoli tamo stigne, Doria će se morati prilagoditi nekim pravilima, kao i 'psihički pripremiti' na najbizarnije - ono da mora stati na vagu prije i nakon objeda

Iz dana u dan nagađa se je li se kraljica Elizabeta II zaista toliko zbližila sa novom članicom svoje obitelji, suprugom omiljenog unuka Harryja, Meghan Markle, ili je to sve samo varka. Bilo kako bilo, kraljica je još jednim potezom pokazala da ipak više naginje njoj negoli Kate Middleton.

  • +6
Meghan Markle i Doria Ragland stižu pred hotel Cliveden House Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dokaz tomu je i da je vojvotkinja od Cambridgea na prvi božićni ručak u Sandringham, gdje se svake godine okuplja kraljevska obitelj, bila pozvana tek nakon što se udala za princa Williama, dok je Meghan Markle bila pozvana čak pet mjeseci prije vjenčanja. Kraljica je sada otišla i korak dalje, pa je na ovogodišnji ručak pozvala i njezinu majku Doriju Ragland, dok roditelje Kate Middleton to u ovih nekoliko godina, nikada nije.

Razlog poslane pozivnice navodno se krije u tome što, osim što je vojvotkinja od Sussexa trudna, jedino je bliska upravo s majkom, dok s ostatkom obitelji posljednjih mjeseci ima neviđenih problema, a sama Doria Ragland iznimno se dojmila cijele kraljevske obitelji.

  • +37
Meghan Markle - svi stajlinzi s australske turneje Izvor: Profimedia / Autor: Tportal montaža

No, prije negoli stignu u Sandringham, moraju se dobro pripremiti za jedno doista čudno kraljevsko pravilo, koje je postalo dijelom božićne tradicije. Naime, svaki član kraljevske obitelji mora stati na vagu prije i nakon ručka, a razlog je poprilično smiješan, neki bi rekli i bizaran.

Prema riječima urednice magazina Majesty, Ingrid Seward, ta tradicija započela je za vladavine kralja Edwarda VII, a i danas se svi važu na vagi iz 1900. godine. Kralj je bio opsjednut zdravljem, ali i time da svi budu zadovoljeni, stoga je inzistirao da se svi, barem na Božić, moraju dobro najesti. Kako bi dobio potvrdu da su svi siti, naredio je svima da se važu prije i nakon obroka, kako bi se dobio uvid koliko su pojeli.