U ZONI OTPADNIKA

Matthew McConaughey ozbiljno razmišlja o kandidaturi za guvernera Teksasa: 'Ja sam agresivni centrist; ponekad morate ići lijevo, a ponekad desno'

05.11.2021 u 09:52

Bionic
Reading

Filmska zvijezda Matthew McConaughey još od proljeća javno govori da bi se, kao neovisni kandidat mogao natjecati za guvernera Teksasa, ali nikako da se o tomu kategorički izjasni

'Gledajte, to se ozbiljno razmatra. Moguće je', kazao je Matthew McConaughey (52) u intervjuu za AFP putem Zooma.

McConaughey je rođeni Teksašanin, živi u državnome glavnom gradu Austinu i ondje je vrlo popularan.

'Ja sam agresivni centrist. Ne zato jer je to siva zona i mjesto kompromisa. Mislim da takav potez danas zahtijeva odvažnost, to je zona otpadnika', rekao je.

McConaugheyjeve političke ambicije izazvale su pomutnju u liberalnim krugovima, posebno među onima koji su ogorčeni na konzervativnog teksaškog guvernera Grega Abbotta zbog najrestriktivnijeg zakona o pobačaju u Sjedinjenim Državama.

Po nedavnoj anketi teksaškog sveučilišta, oskarovac McConaughey bi u utrci protiv Abbotta prošao mnogo bolje nego potencijalni demokratski izazivač Beto O'Rourke.

No ne čini se da McConaughey, koji je odrastao u religioznoj obitelji u gradiću u ruralnom Teksasu, nije posebno oduševljen ni demokratima ni republikancima.

'Svaka stranka za sebe tvrdi da je baš ona utjelovljenje demokracije, ali suštinski često ne govori ništa', kaže glumac.

  • +11
Matthew McConaughey Izvor: Profimedia / Autor: New Line Cinema / Pacific coast news / Profimedia

'Ponekad morate ići lijevo, ponekad desno. Ima ljudi na takozvanoj ljevici i na takozvanoj desnici koji su u određenom trenutku bolji za određeni posao'. 

Želi li se natjecati za najviši položaj u Teksasu, McConaughey će odluku morati donijeti do 13. prosinca kad istječe rok za predaju prijave. 

U međuvremenu on i dalje glumi i vodi svoju zakladu za pomoć srednjoškolcima, a njegova odluka na kraju će se svesti na pitanje gdje može biti najkorisniji. 

'Ne bojim se rizika, ali moram sebi doista postaviti to pitanje i sam na njega odgovoriti'.