UOČI KONCERTA

Mate Mišo Kovač spreman je za spektakl: 'Ja sam Šibenčanin, ali sam od rođenja Hajdukovac'

19.04.2022 u 13:37

Bionic
Reading

Sa svojim dragim prijateljima, ali i publikom, Mate Mišo Kovač 5. lipnja će održati, kako ga najavljuju 'koncert godine' i to na starom Hajdukovom placu

Ono o čemu se šuškalo proteklih mjeseci, i zbog čega su mnogi bili skeptični, sada je i službeno potvrđeno. Svaka sumnja oko najavljivanog lipanjskog koncertnog spektakla Mate Miše Kovača sada je odbačena, a šibenska legenda 5. lipnja nastupit će u Splitu, što je i sam potvrdio:

'Istina je, nastupam 05. lipnja na Starom placu u Splitu. Bit će to večer za pamćenje. Ma, bit će lom!'

Pjevač čije su pjesme ujedinjavale cijelu regiju, na pragu 81. godine života nakon brojnih zdravstvenih problema proživljava novu mladost, stoga su i organizatori uvjereni da će se na nekadašnjem Hajdukovom stadionu okupiti četrdesetak tisuća ljudi, koliko ih tamo stane.

'Raduje me nastup pred mojom publikom, ne samo splitskom, jer na moje koncerte uvijek dolaze ljudi iz cijele države. Osim toga, moja glazba nema rok trajanja, moja publika nema dob, a moje najveće hitove danas od riči do riči pivaju dica koja, kad su oni nastali, nisu bila ni u planu, kamoli da su se rodili. Ja sam Šibenčanin, bio sam golman u juniorima Šibenika, ali sam od rođenja Hajdukovac. Na Starom sam placu bio sto puta na utakmicama kao mulac, a sada se vraćam kao pjevač. Dobro se osjećam, sačuvao sam zdravlje u ovo vrijeme pandemije i spreman sam za spektakl. Samo nas nebo rastavit može!'

Mate Mišo Kovač Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Koncert će se održati pod nazivom njegovog hita 'Samo nas nebo rastavit može', a Miši će se pridružiti i brojni prijatelji s estrade, kao i kćer Ivana. Vrijeme od dvije godine bez pjevanja, kaže, dobro je iskoristio jer je odbijao sve ponude za nastupe pred malobrojnom publikom u ograničenim uvjetima. Uživao je sa suprugom Lidijom, s kojom je nedavno proslavio okruglih dvadest godina braka, u gotovo penzionerskom životu, a zimske je dane, kaže, proveo baš nedaleko Splita, u Podstrani, guštajući u friškoj ariji i dugim šetnjama.

'Nakon pola stoljeća karijere i nebrojenih hitova imam tu privilegiju da mogu birati koliko, kada i gdje želim pjevati!', izjavio je Mišo kojem će to biti prvi koncert u Splitu još od 2018. godine.