5. lipnja u splitu

Mišo Kovač iznenadio najavom koncerta na Starom placu: Bit će lom!

18.04.2022 u 13:56

Bionic
Reading

Legendarnom pjevaču, koji će u srpnju navršiti osamdeset i jednu godinu, to će biti prvi veliki nastup nakon onog u punoj Areni Zagreb 2019. godine, ali i prvi koncert u Splitu još od 2018. godine

Jutarnjem listu potvrđeno je kako će Mišo Kovač u nedjelju 5. lipnja u Splitu, na starom Hajdukovu placu, nastupiti na koncertu pred dvadesetak tisuća ljudi.

"Bit će lom", rekao je Mišo, koji se veseli koncertu i nastupu pred splitskom publikom pogotovo zato što će se sve to održati na Starom placu, mjestu nekih od najvećih Hajdukovih pobjeda u povijesti, a za koji Mišu, kao vjernog navijača splitskih "bilih", vežu posebne uspomene, piše Jutarnji list.

Legendarnom pjevaču, koji će u srpnju navršiti osamdeset i jednu godinu, to će biti prvi veliki nastup nakon onog u punoj Areni Zagreb 2019. godine, ali i prvi koncert u Splitu još od 2018. godine. Bit će to, nesumnjivo, jedan od najvećih koncerata najprodavanijeg pjevača s ovih prostora, pravi spektakl u produkcijskom i glazbenom smislu, a Miši će se na koncertu simboličnog naziva "Samo nas nebo rastavit može" pridružiti brojni prijatelji glazbenici i na taj način dati ovom spektaklu novu dimenziju.

  • +2
Mišo Kovač Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

Stari plac kao mjesto zbivanja nije slučajno odabran u gradu u kojem se živi za Hajduk i njegove pobjede, piše Jutarnji. Splićani se slažu kako za Mišu nema bolje kulise od kultnog stadiona na kojem su Hajdukovi igrači u svojoj bogatoj povijesti ostvarili gotovo dvije tisuće pobjeda i osvojili čak jedanaest prvenstava i šest kupova. Zanimljivo je i to da se Mišin koncert održava samo dan prije utakmice Lige nacija Hrvatska - Francuska, koja je svojevrsna repriza 2018. godine i finalne utakmice Svjetskog prvenstva u nogometu. Na ovaj će način Mišin koncert biti i veliki uvod u sportski spektakl na Poljudu, ali i prilika da deseci tisuća ljudi iz cijele Hrvatske i svijeta provedu ispunjen vikend u gradu pod Marjanom.

Jutarnji dalje donosi kako se Mišin lipanjski koncert, na kojem će legenda s publikom pjevati svoje najveće hitove nastale tijekom karijere dulje od pola stoljeća, mjesecima pripremao u strogoj tajnosti. Mišo, koji tijekom pandemije korone nije želio nastupati pred ograničenim brojem ljudi, nije htio da išta od koncertnih planova ode u javnost dok sve ne bude sigurno i potvrđeno. Sada, kada je tako, Mišo je Jutarnjem potvrdio: Spreman sam!