MARIJA I NATAŠA U FINALU

Mario Petreković i Ivana Kindl ispali iz igre

30.04.2011 u 21:56

Bionic
Reading

U vatrenom obračunu u polufinalnoj emisiji showa 'Zvijezde pjevaju', Marija Borić s Edvinom Baučićem i Nataša Janjić i Marko Tolja provukli su se za dlaku i ostavili iza sebe Maria Petrekovića i Ivanu Kindl te ulaze o konačni finalni boj za pobjednika pete sezone odličnog HTV-ova showa 'Zvijezde pjevaju'

Barbara (odjevena kao Griota) i Duško (odjeven kao grehota), uveli su nas u polufinalnu emisiju i nakon podsjetnika tko nas očekuje u večerašnjem troboju, večer su otvorili Mario i Ivana izvedbom velikog hita Kojota 'Hodala je pola metra iznad zemlje'. Sudeći po viđenom, i u rocku su se pokazali kao na svom terenu. Unatoč činjenici da je pjesma više nalikovala hitu Parnog valjka, a ne Kojota, Mario i Ivana bili su vrlo uvjerljivi. Štoviše, i Nikša Bratoš (koji je mijenjao Dujmića) je pohvalio Petrekovićev rokerski stav, Ksenija Erker bila je puna hvale, Martina Tomčić zaključila je da su bili autohtoni i puni energije te da im vokalno nitko nije ni do koljena, dok je Vanna samo potvrdila sve izrečeno. I očekivano najveća ocjena – 40.

Nataša Janjić i Marko Tolja
pjevali su 'Do You Love Me' Blues Brothersa i bili su slatki, ali ne i nešto više od toga. Bez vidljivih grešaka i falšanja, nekako im se izgubila energija izvedbe pa su više djelovali kao gostujući par iz aktualnog mjuzikla. Nikša ih je pohvalio, Vanna zaključila da je najbolje odglumljena. Međutim, žiri je zaključio da su jednako bili dobri kao Mario i Ivana i dali im četiri desetke.

Marija Borić i Ervin Baučić odlučili su se za svevremensku baladu grupe U2 'With Or Without You' i nisu baš osvjetlali obraz. Uz puno neusklađenih glasova od samog početka, kao da su se lovili skroz do kraja, pretvorivši legendarni hit u pjesmu sa pijanke. Ksenija Erker bila je suzdržana zaključivši da su lijepo zvučali. Martina Tomčić pohvalila je scensko ponašanje izdvojivši malo falšanja, ali i da se naježila dok ih je slušala. Suzdržani žiri dao im je četiri devetke – 36.

Ivana i Mario kao drugu pjesmu su otpjevali pjesmu Ivane Kindl s posljednjeg albuma 'Promjenjiva' i pokazali ponovo zavidnu lakoću pjevanja. Vanna je izjavila da je Ivana najbolja r'n'b pjevačica s ovih prostora, iako je zaključila da Mariu i nije baš sjela, dok je Nikša bio prilično neodređen, mada je na koncu ipak pohvalio Maria. I na kraju - bez desetki – 36.

Nataša i Marko
pjevali su hit Marka Tolje 'Putujem'. Senzualna izvedba koja je podigla njegovu pjesmu na jedan viši nivo i u kojem se Nataša pokazala kao odlična partnerica Marku. Zapravo, odlična izvedba. Martina Tomčić bila je puna hvale, naglasivši Natašin osmjeh i energiju kojom pjeva. Ksenija Erker također je nahvalila Natašu, ali i Marka. Zasluženih 40.

Pjesma grupe Hotline (nekadašnje grupe Ervina Baučića) 'Ne ostavljaj me' je pjesma koju su Marija i Ervin otpjevali kao drugi izbor i u kojoj su bili daleko bolji od prve izvedbe. Vanna je iskreno bila zadovoljna, dok je Martina odmah izjavila da joj je to bilo nedorečeno. Za razliku od Martine, Kseniji je izvedba bila totalno hot. Na kraju je Nikša zaključio da je Marija dala 70 posto od sebe. Tri devetke i jedna desetka – 37.

U konačnom zbroju ocjena najmanje su imali Marija i Ervin (73), potom Ivana i Mario (76), dok su Nataša i Marko ostvarili maksimum (80). Međutim, televizijska publika odlučuje i nakon nastupa Marka Tolje i Jelene Radan s izvedbom hita 'Moon Rivera', odlučila je da finale nisu zaslužili Mario Petreković i Ivana Kindl koja je na kraju izjavila da joj je to prvo ispadanje.

Mario i Ivana: Pola metra iznad zemlje