ISKRENA PJEVAČICA

Marina Perazić: 'Treba imati povjerenja u život da nam nikad neće donijeti nešto za šta nismo spremni'

02.10.2019 u 15:03

Bionic
Reading

Grupa Denis&Denis svojom pojavnošću i glazbom obilježila je osamdeste. Zaštitni znak grupe, Marina Perazić otkrila je tko je grupi nadjenuo ime, kako je nastala pjesma 'Ja sam lažljiva', a izdvojila je i najznačajniji trenutak u njihovoj karijeri

'Godine 2012. oformili smo bend od 10 članova i odsvirali desetak koncerata. Ispostavilo se da smo u toj varijanti preskupi pa u posljednje vrijeme nastupamo samo Davor i ja barem jednom mjesečno uz matrice. Publici, izgleda, nimalo ne smeta što na sceni vidi samo nas dvoje. Vibra na našim nastupima je uvijek jako dobra. Dok god sam u stanju zadovoljiti publiku, bit ću na sceni. Kad to više ne bude slučaj, povući ću se dostojanstveno', ispričala je Marina Perazić za Azru.

Ispričala je kako je bend Denis&Denis uopće dobio ime.

'Davor me jednog dana iznenadio svojim odabirom imena s kojim nisam bila nimalo oduševljena. U to vrijeme čitao je science fiction časopis 'Sirius' pa je u jednoj od pripovjedaka pronašao ime kompanije koja se zvala 'Denis&Denis'. Bio je toliko oduševljen imenom da je već prije mog dolaska na probu, na kasetama sa demo trakama koje smo pripremili da šaljemo radio stanicama i eventualnim izdavačima, ispisao ime benda. S obzirom na to da je bio autor svih kompozicija, smatrala sam da je sasvim uredu da jednostavno i bez pogovora prihvatim njegov odabir. Kupio me tek kad je napravio logo u kojem se ime 'Denis&Denis' vrti u krug', izjavila je pjevačica.

Iako uporno bježim od popularnosti i očiju javnosti, priznaje i da postoji stalni interes za nju kad je riječ o medijima i publici.

'Ne mogu objektivno procijeniti zašto je to tako. Ostala sam vjerna sebi jer se samo tako osjećam dobro sa sobom. Radim na sebi i mijenjam se, ali ostaje uvijek ta ista osnova, a to je pozitivan pristup životu. Pozitiva, višak energije i znatiželjna priroda su osnovne karakteristike moje osobnosti, što nikako ne znači da sam stalno dobro raspoložena. Imam ja svoje uspone i padove, ali prije svega sam prema sebi iskrena', ističe. Glazbenih projekata, kaže, nema, ne zato što ne bi željela, nego se jednostavno ne pojavljuju skladatelji i producenti s kojima bi mogla ostvariti sinergiju kakvu je imala s ranijim producentima.

'Stvaranje pjesme doživljavam magičnim trenutkom spajanja kreativnih energija, u skladu s mojim ranijim iskustvom. Iz tog razloga pjesme koje sam otpjevala nisu kliše, tj. kopija nekih drugih pjesama', tvrdi Marina.

Prisjetila se kako je nastala pjesma 'Ja sam lažljiva'.

'Sve pjesme su nastale tako što bi Davor napravio skladbu s okvirnom linijom vokala, a ujedno bi mi donekle dočarao atmosferu, tako da sam mogla osjetiti vibru pa bih otpjevala melodijsku liniju sa 'papapa' i time definirala svaki slog. Ustvari, cijela glazbena rečenica je bila formirana i jasno određena. Pjesmu 'Ja sam lažljiva' je napisala Alka Vuica i s lakoćom se pronašla u veseloj ljetnoj melodiji. Poznavale smo se tada već neko vrijeme, ali vrlo površno, preko nekih nama jako dragih ljudi. Jednostavno se dogodila ta naša povezanost, toliko jednostavno i spontano da je bilo magično', rekla je.

Kao značajan trenutak u karijeri izdvojila je pojavljivanje na Mesamu 1986. godine s pjesmom 'Oaza snova'.

'Ta pjesma me potpuno očarala, prvo Davorova kompozicija, a kad je stigao tekst Mladena Popovića potpuno me oborio s nogu. Četiri dana sam bila promukla jer sam se uplašila da nisam dorasla snazi koju je nosio taj tekst. Treba mnogo samopouzdanja iznijeti tako moćnu priču. Organizator Festivala je strpljivo čekao da se saberem i skupim snagu, tako da je izrada Mesamove ploče zbog mene kasnila. Vjerovali su u mene i u tu pjesmu, što se kasnije pokazalo potpuno ispravnim, jer je pjesma dobila treću nagradu publike, dok sam ja dobila nagradu stručnog žirija za najbolju interpretaciju', pohvalila se.

Na pitanje kakvom tipu žena pripada kaže:

'Stvaram razne smislene prilike u svim životu, a usput mi se događaju neke fatalne situacije koje nisam isplanirala, kojima me život iznenađuje, jer ih definitivno nisam svjesno prizvala. Ljepota življenja je kada pustiš da te život pozitivno iznenađuje novim iskustvima. Strah nas sputava da živimo punim plućima. Na osnovu svojih strahova i stečenih presuda kreiramo svoju ograničenu i previše sretnu budućnost ako ne pustimo da se stvari događaju. Treba imati povjerenja u život da nam nikad neće donijeti nešto za šta nismo spremni', zaključuje Marina.

View this post on Instagram

style @nsfanatik

A post shared by Marina Perazic (@marinaperazic) on