EUROPSKI TJEDAN SPORTA

Marin Čilić oduševio zagrebačke školarce podukom iz tenisa

25.09.2018 u 17:24

Bionic
Reading

Marin Čilić, jedan od najuspješnijih tenisača svijeta i ambasador projekta Europski tjedan sporta posjetio je učenike OŠ Julija Klovića u Zagrebu

Učenicima trećeg razreda na sat tjelesne i zdravstvene kulture kao poseban gost stigao je najbolji hrvatski tenisač s kojim je, nakon kratkog zagrijavanja, svako dijete imalo priliku zaigrati i tenis.

Posjetom školi Marin Čilić želio je posebno naglasiti važnost bavljenja tjelesnom aktivnošću među djecom i mladima i to ponajviše zbog očuvanja zdravlja.

'Bilo mi je jako lijepo vratiti se u školske dane. Sjećam se, kad sam bio klinac, i ja sam se volio družiti s vrhunskim sportašima. Pokazao sam djeci nekoliko tehničkih stvari i svi su to prihvatili, ali mislim da je najbitnije bilo druženje. Bio je to jedan jako lijep dan s njima', rekao je Čilić nakon druženja s osnovnoškolcima.

Marin je zaželio učenicima svu sreću tijekom budućeg školovanja i naglasio neka uvijek probaju, koliko im to dopuštaju školske obveze, pronaći vremena za vježbanje i tjelesnu aktivnost.

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije koja se u Hrvatskoj provodi već četvrtu godinu zaredom u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport. Osim fokus dana Školski dan koji je posvećen vježbanju u školama, 27. rujna je rezerviran za vježbanje na radnom mjestu koje za svoje zaposlenike organiziraju poduzeća diljem Hrvatske.

Novitet Europskog tjedna sporta je #BeActiveNight, noćno vježbanje koje će se ove godine održati 29. rujna u pulskom Amfiteatru s početkom u 20 sati.