favorit 'plesa sa zvijezdama'

Marco Cuccurin otkrio vidi li nekog kao konkurenciju, ali i kako je na njegov ples reagirala Josipa Lisac

26.03.2023 u 19:28

Bionic
Reading

Influencer Marco Cuccurin favorit je emisije 'Ples sa zvijezdama', što i ne čudi s obzirom na to koliko voli pjevati i plesati. Osim plesa, Cuccurina vesele kostimi i šminka, ali ponajviše iskustvo na kojem će biti zahvalan čitav život

Marco Cuccurin poznati je youtuber i influencer kojeg na Instagramu prati čak 105 tisuća ljudi, za koje on sam kaže da su njegovi prijatelji i velika podrška u radu. Iako je prošle godine pobijedio u showu 'Zvijezde pjevaju' uz mentoricu Miju Negovetić, ambiciozni mladić odlučio se okušati i u plesu te ga plesnim tehnikama uči mentorica Paula Tonković. Iako slovi za jednog od favorita, skromno je poručio da mu je najbitnije plesati jer to zbilja voli i uživa u spektaklu nedjeljama, a otkrio je i gleda li na nekog od kandidata kao na konkurenciju.

Već si pobijedio u showu 'Zvijezde pjevaju', čime si otkrio da u tebi leži i pjevač. Osim prijateljstva s mentoricom Mijom, s kojom se i danas družiš, što je najvrjednije što si naučio kroz taj show? Možeš li primijeniti nešto i na 'Ples sa zvijezdama'?

Osim što je iskustvo u 'Zvijezde pjevaju' bilo ostvarenje snova jer sam cijeli život htio pjevati i plesati, iz showa sam ponio vrijedno iskustvo koje će me pratiti cijeli život. Naučio sam da nikada ne treba prestati uživati u onome što radiš i to je ono što primjenjujem i na 'Ples sa zvijezdama'. Osim toga, treba biti što više spontan, treba čuvati živce i psihu jer takvi formati znaju biti izuzetno naporni i ostave malo prostora za život sa strane, ali sudjelovanjem i to naučiš jer ipak si primoran na neki period zaboraviti na život kakav inače poznaješ.

Sigurno je velik zalogaj za jednog laika svaki tjedan naučiti novi ples i pokazati naučeno pred cijelom Hrvatskom? Koji ti je najizazovniji dio 'Plesa sa zvijezdama'? Postoji li nešto čega te strah?

Meni je izazov svaki novi tjedan! Ponedjeljak je taj dan u kojem krećeš sve ispočetka, sve naučeno treba izbaciti iz glave i krenuti razmišljati 'friško' kako bi ušao u novi ples, jer svaki plesni stil ima svoje plesne korake. Ne stignu mi se ni slegnuti dojmovi od nedjelje, a već je vrijeme za novi ples. Nešto čega me strah? Ne, ne želim uopće ići sa strahom u sve ovo, jer ja stvarno obožavam plesati! Obožavam ritam, scenu, pokret, kamere, pjevanje, plesanje i sve to je ostvarivanje mojih snova. Toliko uživam da nema razloga da ovo iskustvo prolazim u strahu. Mislim da je ovo iskustvo nešto što će obilježiti moj život i karijeru i nešto što ću ponijeti kao najljepšu uspomenu u poslovnom smislu, a zašto bih to kvario strahom?

U trenutcima prije samog izlaska pokazuješ uzbuđenje i da ti srce ubrzano tuče. Što ti je u glavi?

Uvijek mi srce uzbuđeno kuca zbog uloženog truda. Cijeli tjedan se trudiš, vježbaš po sedam ili osam sati dnevno, a imaš samo minutu i pol da daš sve od sebe, pokažeš što možeš i što si naučio u proteklom tjednu. Nije to trema, već uzbuđenje jer želim svima pokazati što me naučila moja prekrasna mentorica Paula Tonković.

Nakon prvog plesa dobili ste vrlo pozitivne komentare. Ipak, to je bila tek prva epizoda pa je i žiri bio blaži - bojiš li se komentara žirija?

Prva emisija bila je zaista predivna. Žiri je od prve emisije spomenuo da u meni vidi ritam i veliki potencijal da se u ovom showu razvijem kao pravi plesač, a to puno puno znači i daje ti vjetar u leđa. Ne bojim se komentara žirija jer ne želim davati prostor strahu. Marko Ciboci je malo stroži pa svi uvijek strepimo što će on reći, ali svi znamo da je to za dobrobit nas i showa pa te lekcije pokušavamo primijeniti za iduće epizode.

Imaš veliku zajednicu navijača, a vidjeli smo da ti je baka najveći fan - što ona kaže?

Imam veliku zajednicu i moram reći da sam u tih pola milijuna ljudi pronašao prijatelje. Redovno me podržavaju – ne samo u komentarima, nego i uživo: od toga da me taksist u taksiju pohvali do toga da mi prodavačica u pekari uputi riječi ohrabrenja. Predivno je to jer vidiš da narod koji svakodnevno susrećeš stvarno to prati, zaista navija za tebe i onda ti srce bude kao kuća. Definitivno je moj najveći fan nona. Ona je jako ponosna i živi svoj život zato da ja uspijem. Ona je prihvatila svoju ulogu, radi je najbolje što može i stvarno mi je kao druga majka. Tko zna – možda je jednom vidimo i na plesnom podiju!

Kojem se plesu veseliš najviše, postoji li neki od kojeg bi najradije pobjegao?

Jako se veselim rumbi. Volim sve plesove u kojima rade kukovi jer volim to korištenje kukova. I bojim se i radujem se sambi, koja je izuzetno teška za sve laike, ali prihvaćam je kao izazov.

Osim plesa, koji dio ti je najdraži s obzirom na veliki format showa?

Definitivno frizura, šminka i kostimi! Velike pohvale cijeloj produkciji i timu koji stoji iza svega ovoga, jer rijetko tko je svjestan koliko truda i rada stoji iza te minute i pol. Od toga da netko skicira kostime i pravi ih po mjeri do toga da se usklađuje boja odjeće s bojom naših očiju. Ludo je na koliko detalja se pazi da bi to u nedjelju bilo na najvišem nivou. Ipak, ako moram birati, reći ću da su mi najdraži nevjerojatni kostimi jer uživam u ekstravaganciji. Sklon sam eksperimentiranju i tko zna što vas još čeka od mene u daljnjim emisijama.

Show je poznat po prijateljskoj atmosferi među kandidatima, ali ipak je riječ o natjecanju - koga smatraš najvećom konkurencijom?

Ni na koga ne gledam kao na konkurenciju. Želim da svi mi budemo prijatelji, da se družimo i da se zabavljamo. Ima izuzetno dobrih i talentiranih kandidata, a nadam se i da gledatelji smatraju da sam ja među njima.

Posljednja emisija bila je posvećena ljubavi, a ti si ples posvetio svojoj voljenoj majci. Možeš li se osvrnuti na taj dio – jesi li zadovoljan?

Zadnja emisija bila je izuzetno emotivna i meni možda najposebnija dosad jer sam ples posvetio voljenoj osobi koja više nije tu, ali je tu – to je moja mama, koja je uvijek u mom srcu. Uživao sam plešući uz pjesmu mamine omiljene pjevačice Josipe Lisac i taj tekst 'gdje Dunav ljubi nebo, o zašto smo sada toliko daleko' opisuje sve emocije koje prolazim, a dijeliti to iskustvo s mentoricom Paulom, prije svega predivnom osobom i prijateljicom, bilo je čarobno. Ježim se na pomisao da su neki i zaplakali dok su gledali nastup, a sve je došlo i do Josipe Lisac, koja mi se javila porukom, što mi je ogroman kompliment i srce mi je kao kuća veliko.

  • +31
Ples sa zvijezdama, 3. emisija Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo