'IDEMO NAPRIJED'

Malo tko se može pohvaliti ovakvom obljetnicom; 'Kućni ljubimci' Antuna Ponoša proslavili 30. rođendan!

18.01.2020 u 15:30

Bionic
Reading

Popularna i godinama rado gledana HRT-ova emisija 'Kućni ljubimci' za koji dan obilježit će 30. obljetnicu prikazivanja. Zaštitno lice emisije njezin je dugogodišnji urednik i voditelj Antun Ponoš kroz tri desetljeća kroz studio proveo na tisuće mačaka, pasa i ostalih životinja te mnogima pomogao udomivši ih

‘Kad se zbroji i pogleda 30 godina unazad, nije prošao dan da nisam bio u svom filmu i vezan uz emisiju koju radim. Da bi čovjek izdržao tu putanju, kontinuirani rad je jedino što može dovesti to toga. Sve ove godine prošao sam sa ljubiteljima životinja gdje sam im bio na usluzi 24 sata dnevno. Posljednjih dana primam čestitke i pohvale mnogih gledatelja što me iznimno veseli i daje vjetar u leđa za dalje.

I vec pripremam nove teme, idemo punim jedrima naprijed’, rekao je u kratkom razgovoru za tportal Antun Ponoš.

Ponoš je ideju za emisiju dobio 1990. godine kada je kao apsolvent veterine pomagao i udomljavao napuštene životinje, te je na HRT-u zahvaljujući ljudima koji su imali razumijevanja pokrenuo Kućne ljubimce.

Prva emisija Kućni ljubimci emitirana je u subotu 20. siječnja 1990. godine i otada se zahvaljujući toj HRT-ovoj emisiji mnogo toga promijenilo u odnosu društva, odnosno ljudi, prema životinjama. Tako je, među ostalim, donesen novi zakon koji zabranjuje ubijanje životinja, ojačala je svijest o udomljavanju te su otvoreni mnogobrojni azili, a posebno je bitno kako se u njima životinje više ne ubijaju.

Antun Ponoš Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic