MOŽE ODAHNUTI

Maja Šuput progovorila o pljački u svom stanu

08.02.2017 u 10:43

Bionic
Reading

Niti mjesec dana od kako su provalnici opljačkali stan Maje Šuput dok je bila na odmoru u Meksiku i ukrali joj stvari u vrijenodsti 60 tisuća kuna, slučaj je riješen. Provalnici su uhvaćeni, a pjevačici su vraćene stvari. Sretna je što je napokon njezina agonija završena

'Osjećam se zaista sretno jer su počinitelji pronađeni i što su završili iza rešetaka. Sretna sam jer mi to daje nekakvu sigurnost za zemlju u kojoj živim. Hrvatska policija je odradila svoj posao besprijekorno. Nisam se nadala da će ih pronaći, nisam se zapravo uopće nadala da će se taj slučaj završiti, a kad ono, našli su ih u rekordnom roku! Kad je riječ o stvarima, vraćene su mi one, nebitne za moj život. Znači to su mobiteli i laptopi, bez kojih bi zaista mogla i dalje u životu. Jer da su mi trebali, ponijela bih ih na put, a ovako sam ih ostavila doma kao neki 'tehnološki višak'. Sačuvala sam čisto zbog fotografija koje su unutra. Druge vrijedne stvari poput nakita i satova nisu nađene, a nova naravno ne moram ni spominjati. No to nisam ni očekivala da ću dobiti nazad pa nisam razočarana', ispričala je za tportal Maja Šuput.

Dodaje kako je razočarana što živi u zemlji u kojoj svakodnevno događaju pljačke.

'Toliko domova je opljačkano, gotovo svaki dan čujem od nekoga da im se dogodilo isto. Smiješno mi je što mi kad idem na putovanja: 'Ne idi u Meksiko, tamo pljačkaju', ili kad sam išla u Kolumbiju su se digli na noge i rekli: 'Nisi normalna, pa tamo ti netko može odrezati ruku'. Onda kad sam išla Brazil su me upozoravali na ne znam pto sve ne, a na kraju su me opljačkali u vlastitom stanu. Malo me brine ozbiljno taj naš Zagreb gdje mi to živimo i kakvi su ljudi oko nas. Mislila sam da smo sigurniji grad. S druge strane to što su našči počinitelje, daje mi neku nadu. To je kao neka opomena njihovim drugim kolegama da to nije samo tako - ući nekome u dom, oteti njihovu teško stećenu imovinu, otuđiti neke uspomene, možda poklone, išetati iz stana, prodati to i lagodno živjeti od toga neko vrijeme. Nadam se da se ovo više nikada neće dogoditi i da će Zagreb postati bolje mjesto za život. A policiji još jednom velika hvala', poručila je pjevačica.

U njezin stan je provaljeno između 9. i 11. siječnja 2017. preko požarnih ljestava i krovnog prozora. Među ostalim, otuđili su joj brojne sentimentalne vrijednosti poput satova, fotoaparata, tableta te pet tisuća eura i 40 tisuća kuna.