hrt-ova zvijezda

Maja Ciglenečki: 'Zakoračila sam u treće tromjesečje trudnoće, još ću se neko vrijeme družiti s kolegama na televiziji i na radiju'

24.09.2020 u 06:46

Bionic
Reading

Njezin odlazak u mozaičnu emisiju 'Dobro jutro, Hrvatska' pokazao se kao pun pogodak. Ubrzo je Zagrepčanka širokog osmijeha i prodornih plavih očiju, kako tvrde gledatelji, postala jedna od najomiljenijih i najugodnijih voditeljica. Mnoga jutra uljepšala je svojom pojavom i pozitivom, a to će činiti i dalje, sve dok se, rekla je za tportal, bude dobro osjećala

Vječno nasmijana urednica i voditeljica na Drugom programu Hrvatskog radija Maja Ciglenečki, čiji šarm nije ostao nezapažen ni kod legendarne Ksenije Urličić, nekadašnje urednice Zabavnog programa na Prisavlju, uskoro će drugi put postati mama.

'Ovu trudnoću podnosim još bolje nego prvu. Nemam tegoba, tako da se ni moj radni ritam nije mijenjao. Tijekom dana ukradem koji trenutak za odmor, odspavam sat ili dva poslijepodne kada sam u mogućnosti. Uz kratke predahe, nisam morala uvoditi velike promjene u raspored', ispričala nam je.

Najdugovječnija emisija HRT-a 'Dobro jutro, Hrvatska' od ovog tjedna krenula je s ranijim emitiranjima. Pitamo je kako se navikla na ranija buđenja. 'Od 21. rujna emisija 'Dobro jutro, Hrvatska' počinje u još ranijem terminu, u 6:30 (umjesto 6:55). Za nas koji smo navikli rano ustajati to nije velika razlika, potrebno je samo dobro se organizirati', kaže. Njezin trogodišnji sinčić Luka zna da mu stiže braco, ali još nije svjestan njegovog dolaska. Maja ne sumnja da će biti pravi stariji brat.

Zanimalo nas je kad će biti poslovno aktivna. 'Zakoračila sam u treće tromjesečje trudnoće, a budući da se i dalje dobro osjećam, još ću se neko vrijeme družiti s kolegama na televiziji i na radiju', ističe. Na pitanje hoće li koristiti cijeli rodiljni dopust ili će se ipak ranije vratiti, otkriva da planira raniji povratak. 'Kada točno, teško je reći. To će prije svega ovisiti o karakteru bebe i našoj novoj rutini', smatra Maja.

Dotakli smo se i s njom i nove sezone showa 'Zvijezde pjevaju' koji se uskoro počinje emitirati, a od kojeg je morala odustati. Razlog nije bio trudnoća, već previše obaveza koje bi u ljetnom terminu teško uklopila s probama i dinamikom snimanja emisije.

'Veselila sam se sudjelovanju u showu i žao mi je što sam morala odustati. Koliko vidim na društvenim mrežama i čujem od nesuđenih kolega, ovo im je nezaboravno iskustvo i odlično se zabavljaju. Ovu sezonu od 3. listopada pratit ću kao navijač, a nadam se da će biti prilike da se idućih godina pridružim i kao dio ekipe', poručuje Maja.

  • +5
Maja Ciglenečki Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Katarina Banić