ODLAZAK GROFICE

Maggie Smith napušta 'Downton Abbey'?

16.04.2012 u 11:00

Bionic
Reading

Glumica Maggie Smith navodno želi napustiti seriju nakon treće sezone, i to u velikom stilu

Napušta li Maggie Smith 'Downton Abbey'? Prema napisima Daily Maila, Smith je rekla scenaristu popularne britanske serije Julianu Fellowesu da bi htjela da joj treća sezona bude i posljednja. Fellowes je, navodi se, ipak uspio uvjeritiMaggie Smith da snimi posebno božićno izdanje nakon treće sezone.

Izvor Daily Maila tvrdi da je veteranka i dobitnica Zlatnog globusa zatražila da njezin lik 'napusti' seriju nakon tri sezone u velikom stilu. 'Snimala bi do kolovoza, a zatim želi napustiti seriju', rekao je izvor za britanske novine. 'Misli da su dovoljne tri serije, a želi se nakon televizije vratiti na pozornicu i veliki ekran.'

Za neke obožavatelje 'Downton Abbeyja' ta vijest zvuči zabrinjavajuće, pogotovo nakon što je izvršna producentica serije Rebecca Eaton otkrila neke šokantne detalje iz treće sezone.

'Ključna osoba će umrijeti. U trećoj sezoni već smo ušli u dvadesete godine prošlog stoljeća', rekla je. Ovo nije prvi put da se čuje da će Smith otići iz poznate serije. U ožujku je britanski The Mirror pisao da se grofica-udova i Matt Crawley možda neće vratiti u četvrtu i petu sezonu.

Nedavno je i producent serije izjavio da je teško raditi s Maggie Smith. Ipak, većina glavnih glumaca potpisala je nove ugovore za četvrtu i petu sezonu. Treća je sezona u produkciji, a u njoj američka glumica Shirley MacLaine glumi majku lady Crawley.