'NOW WE ARE FREE'

Luka i Stjepan ukrstili gudala na gladijatorskom terenu

17.03.2017 u 18:09

Bionic
Reading

Kadrovi predivne prirode crnogorske planine Durmitor i gladijatorske borbe u pulskoj Areni izmjenjuju se i pričaju tužnu ljubavnu priču u novom spotu 2Cellosa za pjesmu 'Now We Are Free', objavljenom u petak paralelno s albumom 'Score'

Riječ je o pjesmi koju je Hans Zimmer skladao za filmski hit 'Gladijator', a i spot u kojem su naši slavni violončelisti prvi put surađivali s redateljem Aleksandrom Kerekešom Kekyjem djeluje potpuno filmski.

Spot je sniman dva dana u Crnoj Gori, na Durmitoru i u blizini Podgorice, a za treći dan snimanja u pulskoj Areni angažirani su i gladijatori Spectacula Antiqua.

Za Stjepana Hausera, kojemu je 'Gladijator' jedan od najdražih filmova, 'Now We Are Free' je možda i najdraža pjesma s albuma, a Luki Šuliću to je jedna od najdražih pjesama.

Autor: Youtube

Nakon spotova za temu iz 'Game of Thrones' i pjesmu 'Moon River' iz 'Doručka kod Tiffanyja' s predivnim vizurama Dubrovnika, ovo je treći spot za pjesmu s albuma 'Score', koji su 2Cellos snimili s Londonskim simfonijskim orkestrom.

Prema najavama Menarta, koji je album objavio paralelno s novim spotom, Luka i Stjepan planiraju napraviti spot za svaku pjesmu s albuma na kojem se predstavljaju novim zvukom i stilom, svirajući najpopularnije melodije ikad napisane za klasike i suvremene filmove te televiziju.

Uz spomenute pjesme, album uključuje i skladbe iz poznatih filmova poput 'My Heart Will Go On' iz 'Titanica', 'For the Love of a Princess' iz 'Hrabrog srca', 'May It Be' iz 'Gospodara prstenova' i teme iz filmova 'Kum', 'Kišni čovjek', 'Schindlerova lista'...

Album će 2CELLOS promovirati na svjetskoj turneji u sklopu koje će nastupiti i 2. srpnja u pulskoj Areni.