mlada pjevačka nada

Lu Dedić: 'Nismo se budili niti ručali uz pjesmu, sve je bilo normalno kao i u svakoj obitelji'

22.02.2024 u 08:43

Bionic
Reading

Večeras počinje glazbeno scenski spektakl – Dora 2024. Već je poznato da će ondje sreću iskušati i kći Matije Dedića koja se predstavlja s pjesmom 'Plavi leptir'. Unuka legendarnog Arsena Dedića i Gabi Novak, nastupa u drugoj polufinalnoj večeri, 23. veljače. Kaže da je glazba imala utjecaj na nju no da njezina obitelj nije jedini razlog zašto se odlučila za glazbene vode

Iza Lu Dedić su dvije pjesme koje su naišle na izvrstan prijem kod publike. Odmalena je živjela s pjesmama različitih stilova, a upravo je bavljenje glazbom dugo vremena bila njezina skrivena želja.

'Definitivno jesam bila pod utjecajem glazbe cijeli život, ali to nije jedini razlog. Gajim ljubav prema glazbi bez obzira na to iz koje obitelji dolazim. Odrastanje je bilo normalno, nije bilo ništa spektakularno. Nismo se budili niti ručali uz pjesmu, sve je bilo normalno kao i u svakoj obitelji', ispričala je lu za HRT.hr.

Mnogi joj postavljaju isto pitanje - kako se zapravo zove, a ona je objasnila da se zaista zove Lu, nije Lucija, Lukrecija, Luna. Nije očekivala da će njezina pjesma proći na Dori. Smatra da je pjesma 'genijalna i drago joj je što ju je dosta ljudi doživjelo na taj način'. Izbor za pjesmu Eurovizije 'činio joj se kao nešto nedokučivo'. Nije pratila Doru ni Eurosong, pa 'nije znala kako to funkcionira'. Najveći problem joj je bio što će odjenuti na Dori, a na kraju je bio njezin odabir za odjeću i jedva čeka da to publika vidi.

Pjevanje joj dođe kao 'ispušni ventil'. Objasnila je da u kojoj god se situaciji nalazila, koji god osjećaj želi izbaciti iz sebe, 'pjevanje je to što je jedino spasi i nekako se uspije izgubiti u toj utopiji, dovede je do fizičkog i psihičkog mira'.

Priznala je da uz uzbuđenost, ima i dozu straha, samo zato što želi ostaviti dobar dojam na Dori. Mlada glazbenica smatra da je 'sada u fazi gdje se mora još uvijek dokazati i pokazati kvalitetu' no da je spremna dati sve od sebe'.

UŽIVALI U DANU

Brojni poznati na špici: Najviše pogleda privukla kći Matije Dedića

Pogledaj galeriju