MAME KOD LANE

Ljupka Gojić Mikić: 'Nisam se bojala nazvati tatu i mamu, nego Hameda'

23.11.2023 u 14:20

Bionic
Reading

U novoj epizodi podcasta glumice Lane Gojak, 'Mame kod Lane', gostovala je Ljupka Gojić Mikić, koja se kroz razgovor dotakla svoje nevjerojatne modne karijere, progovorila o izazovima majčinstva, ali i o prilagođavanju na novu kulturu

Već dugo se Ljupka Gojić Mikić nije raspričala kao što je to napravila u najnovijem izdanju podcasta 'Mame kod Lane'. Stigavši u goste glumici Lani Gojak, njih dvije razgovor su započele vrativši se u Ljupkino djetinjstvo, kojeg bivša manekenka pamti kao jako veselog, iako je u to doba jedan incident teško pogodio obitelj.

Kako je otkrila, u zgradi gdje su živjeli dogodila se pljačka banke. Njezin otac Ljubo odlučio je uloviti lopova, a tijekom toga teško se ozlijedio. Unatoč tome, i ratu koji je tada bio u Hrvatskoj, uz vječiti optimizam njezine mame Željke, sve je bilo nekako lakše.

Ljupka je već kao 13-godišnjakinja krenula u svoju modnu pustolovinu, gdje su je uvijek pratili roditelji. Modeling ju je, kaže, zanimao od malih nogu i bila je od onih djevojčica koje se presvlače sto puta dnevno, a u ostvarenju tog njezinog sna ključnu je ulogu imala mamina najbolja prijateljica koja joj je pomogla.

Ona sama postala je mama sa 26 godina, a priznala je i kako do tada nije bila majčinski tip. Kada je saznala da je trudna, iako je to bilo pod 'normalno' jer je već i tri godine bila u braku, postojao je jedan veliki strah.

'Nisam se bojala nazvati tatu i mamu, nego Hameda i reći mu da sam trudna. Valjda kad si profesionalac u nečemu, bilo čime da se baviš, to te iznenadi. Trebala sam otkazati hrpu snimanja, bila sam tada u Japanu, nazvala sam Hameda i plakala mu na telefon. On je bio u panici jer nije znao što se događa. Rekla sam mu da je trudna, a on je rekao: 'Pa napokon ću biti crni deda'.'

Mame kod Lane: Ljupka Gojić Mikić Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kroz razgovor je otkrila detalje svih proizvoda, ali i strahove koje je prolazila, sve o životu u Japanu, odgoju djevojčica, a onda je nasmijala i voditeljicu priznanjem najstarije kćeri Jane. Kako se prisjetila, ona i suprug Mihael Mikić s Janom su bili u dućanu i upitali ju što želi biti kada odraste, čime se želi baviti, na što im je rekla kako 'ne želi raditi ništa, baš kao mama'.

Ljupka Gojić Mikić Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

'Suze su mi frcale od smijeha. No nisam znala kako je to moguće? Moje dijete misli da sam ja ništa i da ne radim ništa. No, i ja sam mislila do nedavno da moja mama nije ništa radila.'

Dvije mame dotakle su se i tajne sretnog braka, a potom se i našalile kako se on možda krije u tome što Mikić, zbog posla, živi i radi u Mariboru, pa su na dvije adrese. No, kako je otkrila Ljupka, njezin se suprug trudi svaki slobodni trenutak provesti kod kuće s njom i curama.