RICKY I RALPH LAUREN

Ljubavna priča koja traje nevjerojatnih 55 godina: Samo šest mjeseci nakon prvog susreta odlučili su se na brak, osnovali su obitelj, ali i izgradili nevjerojatno modno carstvo

30.12.2019 u 06:26

Bionic
Reading

Njihova ljubavna priča zasigurno je najljepša u modnom svijetu. Ljubav rođena prije 55 godina, doslovce na prvi pogled i to kod oftalmologa, traje još i danas, a upravo je samozatajna Ricky najveća potpora slavnom dizajneru Ralphu Laurenu od samog početka

Jedan od najpoznatijih američkih modnih dizajnera Ralph Lauren nevjerojatnih je 55 godina u sretnom braku s Ricky Ann Low-Beer, poznatijom kao Ricky Lauren. Par se upoznao davne 1964. godine, kada je Ralph zakazao sastanak kod oftalmologa kod kojeg je Ricky radila kao tajnica.

Upravo u to vrijeme on se vratio iz vojske, u kojoj je proveo dvije godine. Kažu da je to bila ljubav na prvi pogled, a Ralph je toliko bio očaran njome da ju je tražio da izađu na spoj. Na njegovu sreću, ona je pristala, ubrzo su započeli vezu, a šest mjeseci kasnije već su bili vjenčani.

  • +11
Ricky i Ralph Lauren Izvor: EPA / Autor: FRANCK ROBICHON

A koja je tajna njihovog braka? Ricky Lauren kaže da je to prijateljstvo. 'Ralph je moj najbolji prijatelj i jednostavno se u njegovom društvu najbolje osjećam, a isto i on sa mnom. Samo zajedno možemo biti onakvi kakvi doista jesmo.'

Njezin suprug bio je karika koja je nedostajala u njezinu životu: 'Nisam imala brata ni sestru, stoga sam u Ralphu našla sve što sam tražila. Osjećala sam da mi nije samo suprug, već i brat. On je netko tko me u potpunosti ispunjava, a bio je i nevjerojatno pažljiv prema mojim roditeljima.'

Nakon što je izašao iz vojske i upoznao ljubav svog života Ralph Lauren zaposlio se kao prodavač kod Brooks Brothersa, te je brzo napredovao, no ubrzo se svega zasitio jer se njegove modne vizije nisu poklapale s njihovima.

Naime on je imao ideje za nove trendove u modi i ubrzo je sam počeo dizajnirati, i to prvo kravate - sve do tada u modi su bili uski modeli, a on je došao na ideju da dizajnira široke, luksuzne muške kravate od novih materijala. U samim počecima za njega je bilo iznimno teško probiti se na modno tržište, odbijali su njegov dizajn, poput robne kuće Bloomingsdale, koja ga je doslovce ucjenjivala da neće dobiti mjesto na njihovim policama ukoliko ne makne svoj potpis s njih.

  • +11
Ricky i Ralph Lauren Izvor: Profimedia / Autor: CJ Contino Collection / Everett / Profimedia

Sve to vrijeme Ricky je stajala čvrsto uz njega i bila mu bezrezervna podrška, a ona mu je sama ubrzo postala muza u kreiranju zbog svog jednostavnog i nenametljivog stila. Sve se na kraju isplatilo i to nakon što je dobio financijsku injekciju proizvođača odjeće Normana Hiltona, nakon čega je Ralph Lauren dobio priliku otvoriti maleni dućan u kojem je napokon mogao ponuditi svoje ideje.

Budući da je sport bio sastavni dio njegovog života od početka, ne čudi to da ga je uklopio u svoj posao. Pod etiketom Polo, tvrtka Ralpha i Ricky Lauren počela je doživljavati neviđen uspjeh, a onda se sve krenulo širiti i na žensku modu. Unatoč svemu, supružnici Lauren od samog su početka odlučili svoj privatni život čuvati podalje od očiju javnosti, trudeći se svoje troje djece odgajati tako da ne budu razmažena i da im se sve ne servira na pladnju.

Prvog sina Andrewa dobili su 1969. godine. On je danas uspješni filmski producent, ali i glumac, a dvije godine nakon njega rodio se i David, danas izvršni potpredsjednik korporacije Ralph Lauren za marketing i oglašavanje. Mezimica Ralpha Laurena, Dylan, rođena je 1974. godine i danas ima svoju trgovinu sa slatkišima Dylan's Candy Bar u New Yorku.

Intervjue medijima rijetko su davali, kao i puštali fotografe u obiteljski dom, a iako su njihova djeca mogla imati apsolutno sve što požele, Ricky i Ralph učili su ih da cijene stvari i život, kao i da je za njihov uspjeh zaslužan jedino naporan rad.

To zapravo ne treba čuditi jer su i Ricky i Ralph Lauren potekli iz siromašnih obitelji koje su imigrirale u Ameriku iz Europe za vrijeme Drugog svjetskog rata i nisu navikli na život u luksuzu, odnosno od samih početaka bili su svjesni toga da će jedino svojim radom postići nešto. Upravo te vrijednosti prenijeli su na djecu.

Zahvaljujući zajednički stečenim milijunima kupili su i brojne nekretnine diljem svijeta - posjeduju luksuzan stan u New Yorku, vilu na Jamajci, ranč u Coloradu... a upravo u njima je Ricky dobila priliku pokazati ono što najbolje radi, a to je uređenje interijera.

Da im je obitelj bila doista najvažnija, dokazali su bezbroj puta, a zanimljiva je priča i kako su ih ljudi u Hamptonsu, gdje su ljetovali, počeli izbjegavati jer su konstantno odbijali druženja, želeći provesti odmor isključivo kao obitelj. I danas, kada su lagano prepustili posao nekim novim generacijama, vrijeme najradije provode zajedno, samo sada uživajući u svojim unucima.

'Ponosna sam što mi je Ralph suprug. On je najbolji kapetan broda i volim što je na čelu svega. Zapravo, svi smo sretni što ga imamo, što dijelimo s njim svoje snove i što smo dio tih snova.'

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Mia Dimšić, Nina Badrić, Davor Bernardić, Marin Rozić…