ANISHA ISA KALEBIĆ

Ljeta provodi u Hrvatskoj, a zanimljiva je priča kako je otac buduće princeze uopće stigao na Bruneje

09.01.2024 u 14:29

Bionic
Reading

Već dva dana na Brunejima traje svadbena svečanost na kojoj će zemlja, tijekom desetodnevne ceremonije, slaviti brak brunejskog princa Mateena i ljepotice hrvatskih korijena Anishe Ise Kalebić

Prije negoli je postala djevojka brunejskog princa Abdula Mateena, Anisha Isa Kalebic bila je dijelom njegovog društva, a njezin brat, Danial Isa Kalebic, mladi milijarder s Bruneja, jedan je od prinčevih najbližih i najodanijih prijatelja.

7. siječnja počela je desetodnevna ceremonija vjenčanja, a Bruneji s nestrpljenjem iščekuju nove fotografije kako bi se mogli diviti lijepoj princezi hrvatskih korijena, ujedno unuci sultanovog savjetnika, Pehina Datuka Haji Ise.

  • +3
Brunejski princ Mateen Izvor: Profimedia / Autor: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Hrvatsko porijeklo lijepa Nisha, kako je prijatelji od milja zovu, ima po ocu, Ivici, zahvaljujući čemu je 'pokupila' najbolje od istoka i zapada, a djetinjstvo i školovanje 'odradila' je u Engleskoj, gdje je na University of Bath stekla i diplomu, nakon čega je pokrenula vlastiti modni brend Silk Collective. Uz to je pokrenula i tvrtku Authentinerary Providing koja se bavi planiranjem putovanja za one 'debljeg džepa'.

Ni njezin brat Danial nije ništa manje uspješan, te on sa suprugom Janetirom Attasakulchai ima tvrtku Betagen koja se bavi proizvodnjom jogurta.

Iako je u međuvremenu izbrisala svoj službeni profil na Instagramu, na jednu stvar je zaboravila - na društvenim mrežama i dalje se nalazi njezin profil posvećen njezinoj velikoj ljubavi, kuhanju, na kojem je i dalje prati više od 26 tisuća ljudi.

No, ono što sve zanima zasigurno je njezino hrvatsko porijeklo. U bespućima interneta može se pronaći uistinu puno podataka, fotografija, no u trenucima je bilo teško popratiti tko je tu tko. Ono što jedna osmrtnica iz Slobodne Dalmacije, još iz 2014. godine otkriva, je da Nishini roditelji više nisu u braku, ali i da njezin otac Ivica ima čak osmero djece.

U njoj stoji da je Ivica danas u braku s Deom, a da se njegova djeca redom zovu - Annamaria, Jean Pierre, Natasha, Alexander, Danial, Anisha, Marina i Idris. Pregledavajući fotografije, ali i proučavajući informacije na internetu, Alexandera je dobio s nekadašnjom britanskom glumicom, a danas odvjetnicom Trudy McBride, dok je Daniala, Anishu, Marinu i Idrisa dobio s Brunejkom Mariam Isom.

Ivica Kalebić rođen je u Zagrebu, no korijene vuče sa Šolte i otoka Čiova, a upravo tamo njegova djeca provode ljeta, što se može vidjeti i na fotografijama njegovog sina Daniala, koji je i ovog ljeta bio u Hrvatskoj i to sa suprugom. Vlasnik je lanca talijanskih restorana pod imenom Fratini koji se nalaze na Brunejima, a svoju je djecu od malena učio hrvatski.

Prema pričama starih Šoltana, kao 17-godišnjak je zbog ljubavi prema jednoj Čehinji Ivica Kalebić odlučio ostaviti sve i preseliti u London, a iako ljubav nije potrajala, upravo tamo je upoznao Meriem, kći Pehina Datuka Ise, desnu ruku sultana i bivši ministar vanjskih poslova Bruneja.

Par je dobio četvero djece, a u braku su proveli 19 godina nakon čega su se razveli, a on se oženio Deom.

Na Amazonu se može pronaći i knjiga pod nazivom 'If I Make a Million, She'll Not Get a Penny', a u kojoj je ispričana druga strana medalje Ivice Kalebica, a u kojoj ga je autorica, koja je navodno imala vezu s Kalebicem, uzela 'na zub'.

U kratkom sadržaju stoji kako je riječ o istinitoj priči o čovjeku koji je prevario staru baku svog izvanbračnog sina, nagovorivši je da mu na tri mjeseca posudi 25 tisuća funti, a taj je iznos s kamatom narastao na 60 tisuća funti. Jedina imovina koju je ona imala bila je vikendica, koja joj je bila neka vrsta osiguranja za starost, no zbog otplate njegovih dugova, koje je odbio vratiti, istu je bila prisiljena prodati.

Nakon što je doznala da se Ivica oženio sa članicom jedne od najbogatijih i najutjecanijih obitelji na svijetu, odlučila je ljutnju ostaviti po strani i spremiti osvetu. U knjizi je fokus upravo na vremenu koje joj je bilo potrebno da pokuša vratiti svoj novac putem sudova, veleposlanstava, visokih povjerenstava i Ministarstva unutarnjih poslova, no sve bez uspjeha.

Kada je gotovo odustala od svega, pronašla je priču o čovjeku koji bi joj mogao pomoći, no pod koju cijenu?

Sudeći po fotografijama koje se mogu pronaći na Instagram profilima, djeca Ivice Kalebića unatoč svim zavrzlamama u njihovoj obitelji i dalje su povezana, a potomci s Bruneja često dolaze u Europu na razna obiteljska slavlja i okupljanja. Vjerojatno ćemo ih ovih dana viđati i na službenim fotografijama s vjenčanja lijepe Anishe i brunejskog princa.