TREĆA SEZONA 'SUPERTALENTA'

Lilly u negližeu i 44-godišnji imitator iznenadili žiri

12.09.2011 u 16:12

Bionic
Reading

Iza scena najljepših hrvatskih kazališta kreće potraga za trećim hrvatskim Supertalentom. Na pozornicama talentima će zeleno svjetlo za prolazak dati kao i dosad Nina Badrić, Dubravko Merlić i Enis Bešlagić, a uigrani dvojac Igor Mešin i Rene Bitorajac i dalje će zanimljivim komentarima i skečevima voditi publiku kroz pregled ovogodišnjih najtalentiranijih natjecatelja

Tisuću i dvjesto prijavljenih natjecatelja krenulo je u borbu za ulazak među najzanimljivije, najkreativnije, najuspješnije i, naravno, najtalentiranije, a u ovoj sezoni gledatelji će moći vidjeti kako se članica žirija Nina Badrić pridružila na pozornici mladom talentiranom reperu Eugenu koji ju je oduševio.

Hrvatska je i ove godine pokazala kako ima mnogobrojnih talenata, a gledatelji Nove TV prvu će emisiju moći pratiti već u nedjelju, 18. rujna. U prvoj emisiji treće sezone gledatelji će upoznati bivšu najklincezu, malenu Rebeku koja je oduševila žiri svojim nedostatkom treme te pjevačkim i interpretacijskim sposobnostima. 'Supertalent' će pokazati kako za snove nikad nije kasno kada na pozornicu stane pjevač Mišak Darijan, 44-godišnjak koji imitira Elvisa, Toma Jonesa i Josipu Lisac, a koji će svojim nastupom na noge dići publiku u kazalištu.

Među pjevačima, gledatelje će zasigurno zaintrigirati Marina Bulat, djevojka nezaboravna glasa koja voli heavy metal, ali ima veliku tremu pred publikom. Za slušanje komentara žirija bila je potrebna i stolica kao preventiva od nesvjestice. Za Marinu je, međutim, žiri imao samo riječi hvale, a Enis joj je rekao kako je posebna i drukčija pjevačica. Marina dolazi iz Dubrovnika i napisala je horor knjigu koju još nije objavila. Ova sezona predstavit će i taping ili klavirsku tehniku na električnoj gitari koju će odsvirati Željko Mazevac iz Popovića.

U potrazi za raznolikim talentima žiri će odslušati i Ethnotine, skupinu djevojaka koje koriste najstariji oblik pjevanja ojkavicu, inače pjevanje iz Dalmatinske zagore koje je zaštićeno na 5. zasjedanju UNESCO-ovog Međuvladinog odbora za zaštitu nematerijalne kulturne baštine u Keniji 2010. godine. Zanimljivo je da su se u taj vrlo važan, složen i vrijedan poduhvat upustile djevojke rođene u glavnom gradu Hrvatske. Osim ovog tradicijskog pjevanja i plesanja, gledatelji će moći vidjeti i raznolike plesačke stilove od latinoameričkih, standardnih, trbušnih te break dancea. Mladi 12-godišnji plesač Juraj Bjelac bavi se plesom već šest godina. Dolazi iz Petrinje, a osvojio je po mnogima najstrožeg Dubravka Merlića. 'Mogu zamisliti spot o tebi. Pun si potencijala i odlično si plesao', bio je Merlićev komentar.

Svoj talent će Hrvatskoj na pozornici prezentirati i jedna trbušna plesačica, kao i Vlado Petrović, samouki pjevač koji radi kao zaštitar. Pavao Krajinović još je jedan pjevač koji je stao na pozornicu 'Supertalenta'. Inače, nekadašnji član franjevačkog crkvenog zbora pjevanjem se bavi od malena. Gledatelje će zasigurno zaintrigirati i zbor City Gospel iz Križevaca. Čak 17 pjevača stalo je pred tročlani žiri te zapjevalo tradicionalni gospel 'Soon and very soon'. Svojim nastupom u 'Supertalentu' ovaj zbor će nastojati popularizirati tu vrstu glazbe i prenijeti poruku o radosti evanđelja.

Na pozornicu će se odvažiti izaći i oni kojima je više do zabave nego do prolaza, pa će tako prisutne šokirati Lilly u negližeu i povratnik Marino Momić koji će nakon prošlogodišnjeg sukoba s Ninom zatražiti oprost. Članovi žirija odgledali su mnogobrojne zanimljive nastupe, a Nina je izjavila kako se osobno nada da će dobiti novu kolegicu ili kolegu čija će karijera nakon Supertalenta krenuti strelovito naprijed. Enis pak smatra da talenti nemaju lagan zadatak: 'Svatko tko odluči pokazati svoj talent, morat će impresionirati nas i publiku. Mene najviše zanima koliko će biti talenata koje do sada još nisam vidio jer i do sada sam ih vidio, a mislio sam da nikada neću.'