NOVA KRALJEVSKA PRAVILA

Lijepa švedska princeza objavila preslatku fotografiju svoje dječice, koja su nedavno ostala bez kraljevskih titula

15.10.2019 u 11:12

Bionic
Reading

Nakon što je kraljevska palača najavila kako petero unuka švedskog kralja Carla XVI Gustafa po novom ostaje bez dobro znanih titula, njegova kći, 37-godišnja princeza Madeleine to je obilježila objavivši na svom Instagram profilu zajedničku fotografiju svoje troje djece

Iako bi možda neki pomislili kako je gubitak kraljevske titule veliki poraz za pojedine članove kraljevskih obitelji, u slučaju Šveđana to je sve samo ne tako. Nakon što su princ Harry i Meghan Markle odlučili da njihov sin Archie Harrison Mountbatten-Windsor, koji je inače sedmi u nasljedstvu za tron, nema kraljevsku titulu, isti su potez napravili i članovi švedske kraljevske obitelji.

Naime, kako je prije tjedan dana potvrdila kraljevska palača, petero unučadi švedskog kralja Carla XVI Gustafa ostalo je bez titule, a tom je odlukom na kraju zadovoljna i majka troje od njih, 37-godišnja princeza Madeleine.

Ona je jučer na svom Instagram profilu objavila zajedničku fotografiju svoje djece - petogodišnje Leonore, četverogodišnjeg Nicolasa i jednogodišnje Adrienne, koji će od sada voditi sasvim drugačiji život.

Ovaj potez kraljevske obitelji znači da mladi nasljednici neće više biti u direktnom nasljeđu za tron, a što će im u konačnici dati više prilika da sami odaberu što će i kako raditi i čime se baviti u životu. Uz to, oni neće morati ispunjavati nikakve kraljevske dužnosti, javnost im se neće obraćati titulama Njegovo ili Njezino Kraljevsko Visočanstvo, a njihove troškove neće plaćati porezni obveznici.

  • +4
Švedska princeza Madeleine Izvor: Profimedia / Autor: MATTIAS HELLSTRÖM / Stella Pictures - daily / Profimedia

Osim djece princeze Madeleine i njezina supruga Chrisa O'Neilla, bez titule su ostala i djeca princa Carla Philipa i princeze Sofije.