mlada nada

Lijepa Madelyn Cline zvijezda je trenutno najgledanije Netflixove serije, a u vezi je s poznatim glazbenikom

03.03.2023 u 15:13

  • +43

Madelyn Cline

Izvor: Profimedia / Autor: Xavier Collin / Avalon / Profimedia

Bionic
Reading

Iako njezino ime možda još niste čuli, ukoliko ste gledali film 'Nož u leđa: Glass Onion' sigurno ste zamijetili Whiskey, lik plavuše koju tumači Madelyn Cline. Mladoj glumici u zadnje vrijeme predaju se veće uloge, što opravdava trudom i talentom

Glumica Madelyn Cline polako, ali sigurno korača u uspješnu glumačku karijeru, a mnogima je zanimljiva i kao glas generacije Z. Glumica je stekla slavu zahvaljujući ulozi u Netflixovoj hit seriji 'Outer Banks', a nakon toga je dobila i ulogu uz Kate Hudson i Daniela Craiga u filmu 'Nož u leđa: Glass Onion'. Tako različite, a uspješne uloge predstavile su ju kao glumicu koju vrijedi imati na oku.

Za dobivenu pozornost najznačajnija je glavna uloga u seriji 'Outer Banks' koja je ujedno i njezina prva veća uloga. U seriji tumači Sarah Cameron, bogatu, ali buntovnu stanovnicu otoka koja često posjećuje stranu otoka koja nije namijenjena eliti kojoj ona pripada. Iako je snimanje serije iscrpljujuće zbog uvjeta u kojima se odvija, glumica je iskreno priznala da joj ta prilika puno znači.

Svaku priliku koristi za svoj profesionalni razvoj pa je snimanje oba projekta koje se događalo u vrlo kratkom vremenskom razmaku shvatila kao izazov, ali i kao priliku da razvije sposobnost brzog prebacivanja u različite uloge.

Outer Banks, 3. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

'Najveća i najkorisnija lekcija je apsolutna sloboda s kojom su radili i kako su bili na setu — ako im se nije sviđalo nešto što su radili, samo su rekli: 'Izrezat ćemo to', i jednostavno bi počeliponovno. Nije bilo toliko pritiska, samo su si dopustili da budu u trenutku, budu slobodni i pokušaju stvari. Ako možda i ne uspiju, samo su pokušali ponovno', opisala je mlada 25-godišnja glumica svoje iskustvo rada u filmu 'Nož u leđa: Glass Onion'.

Osim ove dvije veće uloge, kratko je glumila i u 'Stranger Things', a ranije se bavila i modelingom. Kada je imala svega 10 godina krenula je u manekenske vode, a radila je i mnoge reklamne kampanje za tiskane medije, uključujući za T-Mobile, Next, a čak je i krasila naslovnicu časopisa 'American Girl'.

Bila je u vezi s kolegom Chaseom Stokesom s kojim glumi u popularnoj seriji, no nakon prekida glumica je utjehu pronašla u pjevaču Jacksonu Guthyju, s kojim je sretnija no ikad.