prognoze su dobre

Liječenje je počelo, a poznato je i gdje je kralj Charles proveo svoju prvu noć

06.02.2024 u 09:25

Bionic
Reading

Kralj je 'potpuno pozitivan' u pogledu svog liječenja od karcinoma i 'raduje se povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće', priopćila je Buckinghamska palača. Međutim 75-godišnji monarh će morati odgoditi ili promijeniti nadolazeće javne angažmane nakon dijagnoze

'Njegovo Veličanstvo želi se ispričati svima koji bi zbog toga mogli biti razočarani ili imati neugodnosti', stoji u priopćenju.

Kralj Charles III započeo je raspored redovitih tretmana i navodno prima stručnu medicinsku njegu specijalističkog tima. Prošlu noć je proveo kod kuće u Londonu, najvjerojatnije u Clarence Houseu, kako donosi Sky News, gdje je stigao jučer ujutro sa svog imanja u Sandringhamu sa suprugom, kraljicom Camillom.

Kako je njegova dijagnoza objavljena u ponedjeljak, malo je vjerojatno da će prisustvovati službi Dana Commonwealtha u Westminsterskoj opatiji 11. ožujka. Rečeno je da su obitelj i prijatelji zadivljeni kraljevom odlučnošću da nastavi s 'uobičajenim dužnostima'. Njegovo stanje je vrlo rano uočeno, pa su i prognoze dobre.

uz podršku camille

Dobro se oporavlja: Kralj Charles nakon operacije uočen na nedjeljnoj misi

Pogledaj galeriju

Kraljica Camilla cijelo će vrijeme biti uz supruga, no inzistirala je na tome da nastavi s javnim angažmanima. Drugi članovi kraljevske obitelji zastupat će kralja, uključujući princa od Walesa, koji će se sutra vratiti na dužnost nakon zdravstvenih problema supruge Kate Middleton.

Charles je posljednjih mjeseci često odlazio nedjeljom navečer u dvorac Windsor kako bi proveo vrijeme s princem Williamom, izvijestio je The Sun, a otac i sin su se zbližili. Kralj je telefonom obavijestio užu obitelj o svojoj dijagnozi, uključujući sina Harryja, koji je krenuo iz Kalifornije kako bi vidio oca. Nije poznato gdje će vojvoda od Sussexa odsjesti kada posjeti Veliku Britaniju. Naime Harryju treba prethodno dopuštenje Buckinghamske palače za boravak na kraljevskom imanju.

princ i princeza od walesa

Počinje nova era za princa Williama i Kate Middleton: Prvi službeni izlazak kraljevskog para otkako nose nove titule dočekan je s oduševljenjem

Pogledaj galeriju