Riječi podrška sa svih strana

Državni vrh Velike Britanije o dijagnozi kralja Charlesa: 'Cijela će mu zemlja željeti sve najbolje'

05.02.2024 u 23:13

Bionic
Reading

Večeras je Buckinghamska palača objavila da kralj Charles III boluje od, još uvijek, nepoznatog oblika raka, a poruke podrške mu stižu sa svih strana. Oglasio se i amerčki predsjednik Joe Biden, a javili su se i javili su se i s političkog vrha Ujedinjenog Kraljevstva

'Želim Njegovom Veličanstvu potpun i brz oporavak. Ne sumnjam da će se brzo vratiti u punu snagu i znam da će mu cijela zemlja željeti sve najbolje', napisao je britanski premijer Rishi Sunak na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru.

Također je riječi podrške poslao i škotski ministar Humza Yousaf.

'Želim mu sve najbolje za brz oporavak i povratak u javni život. Misli su mi također s Njezinim Veličanstvom Kraljicom i ostalim članovima kraljevske obitelji u trenutku za koji znam da će biti zabrinjavajući trenutak za sve njih', poručio je na X-u.

Kraljeva dijagnoza rastužila je i velškog prvog ministra, Marka Drakeforda.

'Moje misli i misli ljudi diljem Walesa bit će večeras s njim i njegovom obitelji. Šaljem mu najbolje želje za potpuni i brzi oporavak dok on počinje s liječenjem. Gwellhad buan (Ozdravi što prije), stoji u njegovoj objavi na X-u.

Michelle O'Neill, prva ministrica Sjeverne Irske, također žali zbog kraljeve dijagnoze. 'Jako mi je žao što čujem za bolest kralja Charlesa i želim mu sve najbolje u liječenju te potpun i brz oporavak', poručila je preko X-a.