nema dvojbi

Let 3 ne misli pjevati na engleskom: 'Naš jezik je najljepši, jako volim te riječi s puno š i puno č'

06.03.2023 u 09:58

Bionic
Reading

Otkad je Let 3 u veljači pobijedio na Dori, groznica oko 'Mame ŠČ!' ne staje. Nakon što je objavljen službeni prijevod njihove pjesme na engleski jezik, mnoge je zanimalo na kojem će je jeziku članovi benda izvesti u Liverpoolu

'Mamu ŠČ! nikad nismo otpjevali na engleskom jer nema smisla. Naš jezik je najljepši. Ja jako volim te riječi s puno š i puno č', objasnio je autor pjesama grupe, bas gitarist Damir Martinović Mrle u intervjuu za Hrvatsku radioteleviziju.

'Na primjer: Ti crna, ti krvava čađo. Kad to prevedeš, onda to izgubi smisao, izgubi ljepotu. Ljepota toga š, č, z, ž... Nema toga na drugim jezicima i uživam zato u našem jeziku i baš me veseli što ćemo pjevati na hrvatskom. Mnogi kažu da je engleski najljepši, ali meni je nekako hrvatski puno draži upravo zbog 'razbuljoviždiriš' ili 'ti crna, ti krvava čađo', 'šč', rekao je Mrle.

Prema kladionicama srpski predstavnik Luke Black (pravim imenom Luka Ivanović, inače miljenik prošlogodišnje srpske eurovizijske predstavnice Konstrakte) na Eurosongu prešišao je Hrvatsku, a debelo ispod njih je slovenska predstavnica.

Podsjetimo, Eurosong će se održati od 9. do 13. svibnja. Prvo polufinale će se održati u utorak, 9. svibnja s početkom u 20 sati po srednjoeuropskom vremenu.

  • +5
Let 3 pobjednici Dore 2023. Izvor: Cropix / Autor: Damir Skomrlj