Luke black

Srbija odabrala predstavnika za Eurosong: Kontroverzni 'šetač jastoga' suprotstavit će se Hrvatskoj u polufinalu

05.03.2023 u 08:12

Bionic
Reading

Srbija je u finalu natjecanja 'Pjesma za Euroviziju 2023' odabrala 30-godišnjeg pop pjevača poznatog pod imenom Luke Black koji će nastupiti s autorskom pjesmom 'Samo mi se spava'

Nakon dvije polufinalne, Srbija je u finalu natjecanja 'Pjesma za Euroviziju 2023' između 16 kandidata odabrala predstavnika koji će ih predstavljati u Liverpoolu. Pobjedu je odnio Luka Ivanović, poznatiji kao Luke Black s pjesmom 'Samo mi se spava'.

Kontroverzni 30-godišnji pop pjevač prije nekoliko dana je pobrao veliku medijsku pažnju kada je ulicama Beograda na uzici, umjesto psa, prošetao jastoga. Čini se kako su mu upravo ovakvi potezi presudili u pobjedi koju mu je donijela upravo publika.

Naime, nakon glasanja žirija, Luke Black je bio na trećoj poziciji te je pobjedu odnio zahvaljujući 10 od 12 bodova zarađenih od publike kojom je prestigao Nađu i Filipa Baloša.

Pjesmu 'Samo mi se spava' izvest će u kombinaciji srpskog i engleskog jezika, a u polufinalnoj večeri ponudio je njenu interpretaciju te dodao kako je nastala za vrijeme pandemije:

  • +15
Luke Black Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL

'Napisao sam je iz pozicije lika iz video-igre 'Sims', a pjesma govori o kolektivnom buđenju i kako ne trebamo žmiriti na zlo.'

Luke Black će svoju pjesmu izvesti u prvoj polufinalnoj večeri u Liverpoolu 9. svibnja kada nastupa i naš Let 3 te predstavnici Latvije, Irske, Norveške, Portugala, Malte, Švedske, Moldavije, Švicarske, Izraela, Nizozemske, Finske, Azerbejdžana i Češke.

  • +2
Luke Black Eurosong Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube Screenshot