EUROSONG

Srbija prestigla Hrvatsku na kladionicama: Njen ekscentrični predstavnik šeće jastoge, popularan je u Kini, a pjesma je inspirirana 'Simsima'

05.03.2023 u 10:40

Bionic
Reading

Srbiju će na Eurosongu predstavljati 30-godišnji pop pjevač zvan Luke Black s pjesmom 'Samo mi se spava', nastupit će u prvoj polufinalnoj večeri kao konkurencija Letu 3

Pobjednik srpskog natjecanja 'Pjesma za Euroviziju 2023', Luka Ivanović znan kao Luke Black, nastupit će u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga 9. svibnja s pjesmom 'Samo mi se spava'.

Istoga dana nastupit će i Let 3 pjesmom 'Mama ŠČ', a s obzirom na to da su oboje smješteni u prvih sedam natjecatelja, postoji šansa da će srpski i hrvatski predstavnik nastupiti jedni za drugim.

Iako ih ne prati jednako kontroverzan glas, Luka Black također je podigao veliku prašinu u Srbiji pjesmom koja je, kako je sam opisao, nastala inspirirana video-igricom 'Sims'. Pop pjevač nedavno je okupirao medijske stupce pojavivši se na ulicama Beograda s jastogom na uzici, a ovakvim ekscentričnim ponašanjem stekao je veliku popularnost.

  • +15
Luke Black Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATA Images/PIXSELL

Upravo je ona bila presudna u dolasku do pobjede jer je tek odlukom gledatelja ss trećeg završio na prvom mjestu i tako osigurao odlazaka na Eurosong u Liverpool.

Mladi 30-godišnji pjevač plijenio je pozornost dojmljivim nastupom s raznim audio i vizualnim performansima, ali i činjenicom da se radi o poprilično misterioznoj pojavi na srpskoj glazbenoj sceni.

Jedan je od rijetkih srpskih pjevača koji izvodi tzv. anksiozni pop, a može se pohvaliti i ugovorom s prestižnom američkom muzičkom korporacijom Universal Music. Zanimljivo, veliku popularnost uživa u - Kini!

I dok pjesma s kojom Hrvatska nastupa na prestižnom Eurosongu, 'Mama ŠČ', skreće pozornost na probleme rata u Ukrajini, Lukina pjesma 'Samo mi se spava', nastala je u vrijeme pandemije i skreće pozornost na važnost kolektivnog buđenja.

'Napisao sam je iz pozicije lika iz video-igre 'Sims', a pjesma govori o kolektivnom buđenju i kako ne trebamo žmiriti na zlo', rekao je srpski pjevač koji će biti vrlo jaka konkurencija Letu 3 u prvoj polufinalnoj večeri.

Naime, nedugo nakon što je pjesma odnijela pobjedu na srpskom natjecanju, postala je toliko popularna da je za tri mjesta preskočila Hrvatsku na kladionicama koje predviđaju plasman na Eurosongu! Srbija je tako zauzela 14. poziciju, a Let 3 pao je na 17. mjesto,