NEZAUSTAVLJIVI GLUMAC

Legendarni David Jason zarađuje milijun funti godišnje

21.11.2020 u 23:38

Bionic
Reading

'Sljedeće godine u ovo doba bit ćemo milijunaši', bila je rečenica koju je Del Boy u 'Mućkama' često govorio. Svi znamo da su se Del Boyju snovi obistinili (barem na kratko), no to je postala istina čak i za glumca koji ga je utjelovio

Legendarni David Jason ima 80 godina i još uvijek glumi, no to očito čini iz ljubavi jer mu novca ne manjka. David Jason zarađuje milijun funti godišnje.

Nakon 57 godina karijere David Jason ne pokazuje znakove usporavanja. Osim što glumi, David Jason piše knjige te snima dokumentarce i animirane filmove. Samo u zadnje dvije godine David Jason zaradio je više od dva milijuna funti.

Napisao je autobiografiju 'A Del Of A Life'. Za svoj plemićki grb namjeravao je iskoristiti jednu od Del Boyjevih uzrečica, no na kraju se ipak odlučio za Conata Perficere (Uspjeti u onome što se pokušava). David Jason ispunio je svoj grb stvarima koje voli poput maska koje simboliziraju tragediju i komediju.

Legendarni glumac nedavno je otkrio da su režiser i producent na audiciji mislili da će glumiti djeda, a ne Dereka Trottera, jer je glumio dosta starijih likova prije toga. No, David Jason želio je glumiti Del Boyja i nakon uspješne audicije mu se to i ostvarilo. Bez obzira što ga svi najbolje poznaju po toj ulozi, David Jason nije bio prvi izbor. Enn Reitel, Robin Nedwell, Billy Murray i Jim Broadbent odbili su ulogu i tek je onda pripala Davidu Jasonu.

'Mućke' su se emitirale od 1981. do 1991., a nakon toga je snimljeno nekoliko posebnih božićnih epizoda.