NEUNIŠITVA ALEXIS

Legendarna Joan Collins priznala da u životu žali samo zbog jedne stvari

13.08.2018 u 10:37

Bionic
Reading

Ima 85 godina, no na izgledu, Joan Collins mogu zavidjeti i puno mlađe dame, no ono što je posebno zanimljivo da i dalje, u tim godinama, ona i dalje aktivno snima i trenutno je jedina glumica iz zlatnog doba Hollywooda koja još uvijek radi. Svojim ulogama zadužila je mnoge, a većina ju je itekako dobro zapamtila po ulozi zločeste Alexis Colby u legendarnoj 'Dinastiji'

Da nema namjeru stati dokaz je i angažman Joan Collins u osmoj sezoni seriji 'Američka horor priča'. 'Svi smo opsjednuti njome oduvijek. Ona je klasik Hollywooda. Legenda', rekao je koautor serije Brad Falchuk, ujedno i budući suprug Gwyneth Paltrow.

U intervjuu, koji je u svom domu u Los Angelesu dala za magazin Town & Country, glumačka je legenda progovorila o mnogim stvarima. Tako je otkrila je koga se najviše bojala kada je sa samo 20 godina stigla u Hollywood.

  • +12
Joan Collins Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Bila je to Bette Davis. Ja sam imala 20, a ona 50 ili tako nešto, i nije bila presretna mojim odabirom. Činilo se da ne voli nikoga', priznala je Joan Collins, dodavši kako njezin peti suprug Percy Gibson s njom nikada ne gleda njezine stare filmove. No, zato je priznala na kome je gradila lik popularne Alexis Colby.

'Njezin lik gradila sam na iskustvima i poznanstvima sa svim poslovnim ljudima za koje sam znala da su bez duše. Drugi dio nje, onaj glamurozni s preodijevanjem stvorila sam po uzoru na moju najbolju prijateljicu Cappy Badrutt, koja je bila nevjerojatno glamurozna, no nažalost i vrlo nesretna. No, ne mislim da je Alexis bila nesretna. Mislim da je ona uživala u životu i živjela ga punim plućima', otkrila je Joan Collins.

Ponovno pričajući o prošlosti, priznala je da se, kada je stigla u Hollywood, posebno veselila tome što će upoznati Avu Gardner. 'Ali ne mogu izdvojiti samo jednog favorita. Obožavala sam i Vivien Leigh i upravo sam kao ona željela biti kada odrastem. Hedy Lamarr smatrala sam najljepšom glumicom svih vremena, a obožavala sam Elizabeth Taylor, ali, tko nije?'

Iako, kaže, nikada ne žali ni za čim, postoji samo jedna stvar koju nije preboljela. 1960. godine dobila je ponudu da snimi s Deanom Stockwellom film 'Sinovi i ljubavnici'.

  • +9
Joan Collins Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Željela sam ga snimiti, nisam ga smatrala toliko lošim. No, tada sam bila zaručena za jednog mladog glumca po imenu Warren Beatty koji mi je rekao da je scenarij sr..e, pa sam ga odbila. Na kraju ga je snimila Mary Ure i za istu dobila nominaciju za Oscara. No, u to vrijeme muškarci su imali veliki utjecaj na mene', rekla je Joan zaključavši:

'Mnogi su mi, osobito muškarci, uključujući i mog oca, govorili kako će moja karijera biti gotova do 24. godine. Stalno su mi to ponavljali, no čini se da se nije obistinilo, a ja im nikada nisam povjerovala.'