zdrav život

Lana Jurčević: 'Godinu dana nisam uopće jela meso i osjećala sam se 300 posto bolje'

12.08.2020 u 10:17

Bionic
Reading

Pjevačica je fanovima 2018. obznanila da prestaje jesi meso. Izjavila je da voli kravice, ali da ih više ne konzumira te da ima snage za nastupe i osjeća se kao raketa. Sada je priznala da je tijekom karantene ipak pokleknula

'Što se tiče mesa.. Prestala sam ga jesti prije nekih godinu i pol. I zbog sebe i zbog životinja. Godinu dana ga nisam jela uopće i osjećala sam se 300% bolje, iako sam cijeli život baš bila 'mesožder'. Smanjila sam i mliječne proizvode. Riješila sam si puno nekih stvari s organizmom povezanih sa stresom, ali i odabirom hrane. I dalje mislim da komercijalno meso kao i bilo koja industrija koju konzumiramo (kao i kozmetika) je krcata antibioticima, hormonima (i kemikalijama) i naravno da nismo zdravi. Korona me malo razmrdala i sad mi se 'zalomi' meso tu i tamo. Ali to je recimo samo 5% moje prehrane. Nisam preponosna na sebe zbog toga, ali je to i dalje puno, puno bolje nego što sam radila 90% mog života', stoji u objavi Lane Jurčević koju je podijelila na Instagram storyju.

Prije godinu dana je Lana je snimila kratki film u kojem priča kako namjerava gladovati nakon koncerta u Njemačkoj, jer će joj to pomoći 'očistiti' organizam no upozorila je kako je pametno posavjetovati se s liječnikom ako takvo što namjeravate i sami raditi. 'Oduvijek mi je kroz obitelj bila usađena zdrava prehrana pa od malih nogu vodim računa o svom zdravlju. Puno se bolje osjećam kad se pravilno hranim, a kao rezultat toga dolazi to da sam zadovoljna sama sobom', rekla je ranije za tportal.

Ozbiljna odluka koju je Lana donijela, sve je popularniji trend kod celebritija. Nema tko se ne naslikava sa shakerima i savjetuje zdravu prehranu. Namirnice kojima se okreću su veganske i bezglutenske, a osim zdrave hrane i odbacivanja alkohola i kofeina, provode i sve više vremena u teretani ili prakticirajući neku drugu tjelesnu aktivnost.