LGBT ZAJEDNICA

Lady Gaga oplela po Trumpu zbog njegovih izjava, evo što mu je zamjerila

24.10.2018 u 14:00

Bionic
Reading

Kada je riječ o LGBT zajednici i njihovim pravima, moglo bi se slobodno reći da se Lady Gaga postavlja kao njihova zaštitnica. Koliko poštuje njihova prava i odluke, govori i to kako je odlučila putem svog Twitter profila javno kritizirati novi potez administracije Donalda Trumpa koja se odnosi na cijelu transrodnu zajednicu doslovce se odnoseći prema njima kao da ne postoje

Iako trenutno zaokupljena promocijom i mnogobrojnim intervjuima zbog uloge u filmu 'Zvijezda je rođena', pjevačica i glumica Lady Gaga još uvijek pronalazi vremena za ono njoj bitno. Tako se ovih dana oglasila na svom Twitter profilu kako bi dala svoje mišljenje o najnovijem potezu Trumpove administracije.

'Vlada očito živi u nekom paralelnom svemiru, no mi kao društvo i kultura znamo tko smo i znamo pravu istinu zbog koje se moramo držati zajedno i biti jasni i glasni kako bi mogli educirati sve o rodnim identitetima', napisala je na svom Twitter profilu Lady Gaga dodavši hashtagove u kojima je jasno dala do znanja da i transrodne osobe imaju sva prava kao i ostali ljudi.

Uz sve to dodala je i novinski članak koji potanko opisuje definicije rodnih identiteta, očito u nadi kako će educirati samog predsjednika.

Istup u javnosti Lady Gaga je imala nakon što je Trumpova administracija objavila kako razmišljaju o tome da uvedu novu definiciju za rodne identitete, koji bi po novome bili 'biološko, nepromjenjivo stanje koje je određeno genitalijama pri rođenju', čime bi zapravo izgubili jednaka ljudska prava i zapravo ne bi bili ravnopravni s ostalima.

  • +10
Lady Gaga i Christian Carino Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ažuriranjem bi se zapravo izbrisalo postojanje transrodnih osoba u našem društvu, a svaka nedoumica oko spola rješavala bi se genetskim testiranjem.

Inače, Lady Gaga oduvijek se postavljala gotovo kao odvjetnik LGBT zajednice, a njezina pjesma 'Born The Way' postala je i njihova himna 2011. godine.