iskreno o mnogim temama

Ksenija Pajić: 'Nitko ne može izgubiti vjeru u ljubav, bez obzira na godine'

04.10.2021 u 09:22

Bionic
Reading

Ksenija Pajić televizijsku karijeru počela prije gotovo 40 godina ulogom Nine u kultnim 'Smogovcima', a gledatelji će je od ponedjeljka navečer moći pratiti u novoj sezoni serije 'Dar Mar' na Novoj TV, kao i u humorističnoj seriji 'Minus i plus' jednom od ovogodišnjih favorita jesenske sheme HRT-a

'Glumim majku glavnog lika kojeg igra moj kolega Igor Kovač, s kojim sam već igrala i glumila mu majku. Mi smo Zagrepčani, a Iva Jerković igra Dalmatinku. Na tu je temu već bilo serija poput 'Naši i vaši', no već je dosta godina prošlo, scenarij je drukčiji. Vjerujem da se nećemo ponavljati, uostalom ta je tema uvijek intrigantna, kako kod nas tako i drugdje', rekla je Ksenija Pajić na temu nove uloge u seriji 'Minus i plus' za Večernji list.

Ispričala je i kako je bilo snimati u vrijeme pandemije. 'Mi smo se maksimalno prilagođavali, nosili smo maske, pazili smo. Već tada su ljudi u ekipi bili cijepljeni, tako da smo mogli ležerno raditi. U ovo vrijeme pandemije korone snimanje je postalo još zahtjevnije, no mi srećom nismo imali problema', kaže glumica.

Prisjetila se i svojih glumačkih početaka. 'Bila sam presretna jer sam odmah nakon Akademije dobila angažman. Bila sam na sceni sa zvijezdama kao što su Ana Karić, Boris Buzančić, Vanja Drach... Pekla sam zanat s profesionalcima, s kojima sam putovala po cijeloj bivšoj državi. Nema boljeg početka za tako mladog glumca. Od njih sam puno naučila o glumi, ali i o profesionalizmu. Tada je Teatar u gostima bio jedina putujuća kazališna grupa. Zahvalna sam Relji Bašiću što me tako uveo u svijet glume', izjavila je.

  • +3
Ksenija Pajić Izvor: Cropix / Autor: Neja Markicevic / CROPIX

To što je nazivaju kraljicom sapunica kaže da joj ne smeta. 'Pretpostavljam da je to rečeno u šali, no ja nisam jedina kraljica sapunica. Ima ih još', ističe Pajić a kad je riječ o ulogama u sapunicama najdraža joj je prva uloga u 'Villi Mariji'.

Pričala je i o bivšem svekru, pokojnoj pjevačkoj legendi Vici Vukovu. 'Mi smo funkcionirali i kao obitelj. Nikada Vice nije sebe stavljao u prvi plan u smislu slave ili popularnosti. To nikako', otkrila je. Na pitanje je li izgubila vjeru u ljubav i misli li da se još može zaljubiti poručila je: 'Pa kako izgubiti vjeru u ljubav? Nitko ne može izgubiti vjeru u ljubav, bez obzira na godine. Jedan od čari života je to što je nepredvidljiv'.

NOSTALGIČNI PRIZORI

Prošlo je 15 godina od prve hrvatske sapunice 'Villa Maria': Pogledajte kako su izgledale zvijezde serije

Pogledaj galeriju