mnogima omiljena glumica

Ksenija Pajić raspričala se o glumi, kćerki Viti, a otkrila je i o čemu mašta kada jednog dana otiđe u mirovinu

06.11.2020 u 13:21

Bionic
Reading

'Kraljica sapunica' kako nazivaju našu glumačku divu, kaže za sebe da je velika radoholičarka koja voli raditi, osobito duga snimanja. To joj je uvijek velik izazov i nastoji iz scenarija izvući samo najbolje, a trenutno to čini u seriji s elementima humora 'Dar Mar' koja se emitira na Novoj TV

'Željna sam i ono malo gledatelja koliko ih sada po novim mjerama može doći u kazalište', izjavila je Ksenija Pajić za Slobodnu Dalmaciju. A gledatelji je svake večeri mogu pratiti kao načelnicu policije u osebujnom mjestu Dizmovo u seriji Nove TV. Kako je rekla, jako joj je nedostajao rad u takvim televizijskim formatima.

'Inače sam velika radoholičarka i volim raditi, osobito ovako duga snimanja. Meni je to uvijek velik izazov i nastojim iz scenarija izvući samo najbolje. Već godinama snimam s istom ekipom, znamo se svi, slažemo, razumijemo, pa mogu reći da smo poput jedne velike obitelji. Znate, važno je kad radite u tako dobrim uvjetima, pogotovo sada, u vrijeme korone. Nekako smo se još više zbližili i povezali. Svi se nadamo da ćemo i dalje nastaviti snimati te da se nešto drastično neće dogoditi', priznaje glumica koja kaže da gušta biti u koži Božene.

Otkrila je da nije jedna od zvijezda koje izbjegavaju javni prijevoz. 'Osim automobila, tramvaj je jedno od mojih omiljenih prijevoznih sredstava. Nikad u njemu nisam doživjela neko neugodno iskustvo, putnici me znaju prepoznati, priđu mi i udijele kompliment. To mi je baš simpatično. Vozite se svi tramvajem!', poručuje glumica. Izjavila je da ima jedino WhatsApp i Viber, a za društvene mreže niti ima vremena, a ni volje.

Pričala je i o kćeri Viti, pijanistici, koja je krenula stopama oca i djeda, pijanista Emila Vukova i našeg nezaboravnog pjevačkog barda Vice Vukova i otkrila je li joj bilo teret odrastati s poznatim prezimenom.

'Nitko od nas nije se time pretjerano zamarao niti je Vita zbog prezimena imala neki pritisak. Što se tiče dide Vice, on je bio njezin dida, ona njegova unuka. Imali su jako lijep odnos. Ja sam bila mama koja doma kuha, sprema... Ona bi došla na moje predstave u 'Gavellu', važno mi je i danas čuti njezino mišljenje o mojim ulogama', rekla je. Na temu održavanja linije i straha od starenja kaže:

'Baš da tešem liniju i ne tešem, ne pazim toliko, pa se zna skupiti par kilograma viška. Ali dobro, nije to ništa strašno. A za izgled su najviše zaslužni geni i to što puno radim. Stalno sam u pokretu i među ljudima. Važno je da se čovjek druži, ne zatvori i ne osami. Da radi. Pogotovo s mladim ljudima', smatra Ksenija. U mirovini će sigurno više vremena provoditi u rodnoj Rijeci. 'I više bih voljela putovati. Imam u planu putovati Europom barem godinu dana. Ja to zovem svojim studijskim putovanjem', ističe. Svoj 60. rođendan želi dočekati bez cigarete. 'Mislim da u tim godinama stvarno nije pristojno pušiti', tvrdi glumica.