body shaming

Kristin Davis iskreno o idealima ljepote u Hollywoodu: 'Hodala sam i plakala'

16.06.2023 u 11:46

Kristin Davis

Izvor: Profimedia / Autor: Anthony Behar / ddp USA / Profimedia

Bionic
Reading

Glumica koju će mnogi znati po ulozi Charlotte York u seriji 'Seks i grad' i tada, ali i danas trpi mnoge komentare na račun svog izgleda. Iako je Hollywood odlučio razbiti mitove o ljepoti, oni su još uvijek duboko ukorijenjeni u društvo koje osuđuje svakog tko se usudi biti drugačiji od 'normalnog'

Tema jedne od epizoda serije 'Seks i grad' bili su pojmovi ljepote i kako bi žena trebala izgledati, a Kristin Davis u ulozi Charlotte bila je ta koja je ekranizirala ta problematična pitanja koja stoljećima muče žene. Charlotte je u seriji patila od mišljenja da su njezina bedra prevelika, a tri prijateljice uspjele su je uvjeriti da baš svatko ima neki dio tijela koji mu nije po volji, a baš u tome i leži tajna samopouzdanja - prihvatiti svoje nedostatke i naučiti živjeti s time.

Kristin Davis priznala je za Haute Living da je i sama bila suočena s negativnim komentarima na račun svog tijela, a otkrila je koliko je i industrija u Hollywoodu nemilosrdna prema djevojkama koje odskaču od 'normalnog'.

Prisjetila se početaka svoje karijere kada je dobila posao na mjestu s plavokosim plavookim glumicama, a ona smeđokosa nije osjećala kao da zaslužuje biti uz njih te je to uzelo danak njezinom samopouzdanju.

Osvrnula se i na body shaming koji je doživjela glumeći Charlotte York u seriji 'Seks i grad' te je priznala da je vrlo često čitala natpise o vlastitom izgledu u časopisima, što joj je padalo vrlo teško jer je ponovno stavljena u nekakve kalupe dobrog izgleda u koje se nije uklapala.

'Ti časopisi bi pisali stvari poput 'Kristinini bokovi su veći od njezinih ramena', a ja sam govorila: 'Ali nisu!' A onda sam shvatila: 'Pa, koga briga? Što ako jesu?', rekla je Davis napominjući da su njezino tijelo često nazivali kruškolikim, dok su kolegicu Sarah Jessicu Parker nazivali premršavom.

Cijela ta slika o idealnoj ženi koju su mediji kreirali usadila se u svijest javnosti pa se susretala i s negativnim komentarima čak i na ulici. Ispričala je i priču o situaciji kada je pokušala kupiti vrećicu M&M bombona, no blagajnica joj je slatkiše odbila prodati gestom pokazavši na bokove. 'Plakala sam cijelim putem do kuće. Hodala sam i plakala, hodala i plakala', prisjetila se glumica.

'Definitivno sam imala nešto što biste nazvali 'poremećaj prehrane' tijekom godina, ali sada sam dobro. Radila sam na sebi. I istina je: evo me i nisam savršena. Ne bih trebala to reći, ali sretna sam', rekla je glumica koja je i u spin off-u serije 'I tek tako' doživjela mnoge komentare na račun izgleda, no to ju više ne dira.

  • +5
Druga sezona serije 'I tek tako' Izvor: Profimedia / Autor: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia