NAJTEŽI DANI

Kristijan Curavić o bankrotu: 'Prijatelji su mi davali za kavu, a nekada nisam imao što jesti'

12.02.2018 u 12:41

Bionic
Reading

Svojedobno je držao rekorde u ronjenju na dah, potom se posvetio čišćenju podmorja, a nakon što je, zbog projekta na kojem je radio, doživio bankrot izgubio je i ljubav svog života - tadašnju djevojku Nikolinu Pišek, danas Ristović

O njegovim se rezultatima u ronjenju na dah pisalo godinama, kao i o njegovoj vozi s voditeljicom Nikolinom Pišek, danas Ristović, onda se bacio u poduzetničke vode, pokrenuo projekt zarona na Antarktiku, prikupio novce za njega i na kraju bankrotirao.

Mnogi mu sada predbacuju da je uzeo novac i potrošio ga, no Kristijan Curavić Kike tvrdi da to nije tako. Kako bi osvjetlao svoj obraz, Curavić je dao veliki intervju za Slobodnu Dalmaciju, u kojem je progovorio o svemu što ga je posljednjih godina zadesilo.

  • +15
Kristijan Curavić Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kako je rekao, projekt 'Zarona na Južnom polu' propao je jer je taman u to vrijeme krenula recesija. A prije negoli se sve to dogodilo Curavić je već bio u pregovorima i s Brankom Lustigom, koji je trebao snimiti film o roniocu s malog otoka koji želi zaroniti na Antarktiku.

50 tisuća eura koje je dobio za projekt Curavić je u međuvremenu potrošio, no, kako je istaknuo, ne na luksuz, već na pripremu projekta. 

'Možda jesam zanesenjak, ali sigurno nisam lopov. Jer da sam bio lopov i da mi je zarada bila na prvom mjestu, onda mi sigurno ne bi kuća bila na bubnju. Ja sam bankrotirao, prijatelji su mi davali za kavu, a bilo je toliko loših dana da nisam imao što jesti', otkrio je Curavić za Slobodnu Dalmaciju.

U međuvremenu je s Vinkom Mladineom, direktorom Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, dogovorio osnivanje ronilačkih centara duž jadranske obale i čišćenje našeg podmorja, za što mu je odobren godišnji budžet od 1,6 milijuna kuna. No prije dobivanja novca Curavić je morao osigurati infrastrukturu - kupio je opremu, brodove, otvorio centre, podigao kredite.

No samo tri dana prije potpisivanja ugovora napravljen je rebalans proračuna te je iz njega 'ispao' njegov projekt. Gotovo preko noći ostao je bez svega, kuća mu se našla na bubnju, a prekinuo je i s televizijskom voditeljicom Nikolinom Pišek, danas udanom Ristović.