'ZViJEZDE PJEVAJU'

Danijela pohvalila lukav odabir pjesme Borisa Banovića i Ivane Kindl, no Marko Tolja nije bio baš oduševljen

25.03.2023 u 21:37

Bionic
Reading

Krenula je 12. sezona 'Zvijezde pjevaju', popularnog glazbenog showa koji se prikazuje na HRT-u

Osam novih parova sudjeluje u popularnom glazbenom spektaklu koji vodi legendarni duo Barbara Kolar i Duško Ćurlić. Sastav žirija čine kao i prošle godine Danijela Martinović, Marko Tolja i Mario Lipovšek Battifiaca.

U prvoj epizodi, kao i u svakoj sezoni dosad, nema ispadanja iz showa. Glasovi publike 'prebacuju' se u drugu epizodu, a večeras smo čuli osam parova kako pjevaju balade i funk.

  • +16
Zvijezde pjevaju: 1.emisija Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dario Njavro za HRT

Emisija je započela pjesmom Neka mi ne svane (P. Grašo - V. Žagar/ P. Grašo / M. Mudrinić / M. Lipovšek) koju su izveli članovi stručnog žirija Danijela Martinović, Mario Lipovšek Battifiaca i Marko Tolja.

Čast da otvore ovogodišnju sezonu dobile su Lucija Šerbedžija i mentorica Ivanka Mazurkijević.

Pjesma 'Why Did Yo Do It' svidjela se Danijeli Martinović.

'Svidjela mi se vaša izvedba, osjeti se da je to prvi korak i sad idemo dalje', rekla je Danijela.

Za svoju su izvedbu dobile 16 bodova.

Drugi par koji je nastupio bili su Ivan Pažanin i Zsa Zsa koji su izveli 'Stvari lagane' splitskog sastava Tutti Frutti. Za svoj su nastup dobili 10 bodova.

Treći par, Jelena Perčin i Bojan Jambrošić izveli su pjesmu 'Upside down' (N. Rodgers / B. Edwards). Marko im je poručio da je izvedba bila dobra, ali da ima i puno prostora za napredak.

Za svoju izvedbu su dobili 14 bodova.

Četvrti par večeri bili su Boris Banović i Ivana Kindl s pjesmom 'Ti dobro znaš kome pričam' (P.K. Beluhan/ V. Mirčeta - P.K. Beluhan). Danijela je pohvalila Borisa za odabir pjesme, dok im je Mario poručio da je izvedba bila iznenađujuće dobra. Marko im je rekao da se nada da će u budućnosti birati pjesme u kojima će moći bolje čuti što i koliko oni zaista mogu.

Za svoju izvedbu su dobili 12 bodova.

Pjesmu grupe Bon Jovi 'Always' (J. Bon Jovi) izveli su Andrea Andrassy i Ivan Penezić. Članovi žirija bili su jako zadovolji njihovom izvedbom. Mario im je rekao da misli da će daleko dogurati, a Marko je rekao Andrei da ga je jako iznenadila.

Za svoju izvedbu su dobili 20 bodova.

Šesti par bili su Davor Jurkotić i Gina Damjanović koji su izveli stvar 'Tako volim što te znam' (Ž. Banić). Marko je pohvalio Davora da mu intonacija nije loša, ali mu je boja glasa kao '2.B osnovne škole'. Danijela je rekla da joj se izvedba jako svidjela. 'Ja sam uvijek govorio da ti nisi Bog zna što talentiran. I nisi. Ne glumiš, ne vodiš nikako. Kao komičar isto li-la. Ali glazba je tvoj put!', našalio se Mario na račun svog prijatelja Davora.

Za svoju izvedbu su dobili 15 bodova.

Sedmi par večeri bili su Ana Radišić i Alen Đuras koji su izveli pjesmu 'Dodiri od stakla' (A. Milutinović).

Danijela je pohvalila Anu da je suvereno vladala binom, dok joj je Mario rekao da je pjesmi dala svoj pečat ali se u budućnosti mora još opustiti. Marko im je poručio da je potrebno još vježbe.

Za svoju izvedbu su dobili 19 bodova.

Prvu emisiju 12. sezone showa zatvorili su Lovro Juraga i Vjeko Ključarić koji su otpjevali pjesmu Lovely Day (B. Withers / S. Scarborough). Mario je rekao da je izuzetno uživao u njihovoj izvedbi s čim se složio i Marko. Danijela je bila fascinirana rasponom njihovih glasova te im poručila da od njih očekuje velike stvari.

Za svoju izvedbu su dobili 23 boda.

Na kraju prve emisije na prvom su mjesto Lovro i Vjeko sa 23 boda, dok su na posljednjem mjestu Ivan Pažanin i Zsa Zsa sa 10 bodova.

  • +4
Zvijezde pjevaju 2023 Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro za HRT

U novoj sezoni od sedam epizoda i ovaj put HRT donosi osvježenja: u dvije epizode o konačnom poretku odlučivat će dodatni dueli, a u finalnoj emisiji bit će izvedene pjesme koje su zvijezdama obilježile život. Žanrovi su ostali isti - samo se novi val vratio umjesto mjuzikla te će se ponovno izvoditi pjesme odjevene u pop, funk, rock, dance, šansonu, hip hop i baladu.