NOVA SAZNANJA

Kraljica neće ostati budna dokasno kako bi gledala 'cirkus' od intervjua zbog kojeg bi Meghan Markle i princ Harry mogli izgubiti titule

07.03.2021 u 21:56

Bionic
Reading

Ostalo je svega nekoliko sati do dugoočekivanog intervjua koji bi mogao dodatno narušiti već poljuljane odnose u britanskoj kraljevskoj obitelji. Iako su mnogi vjerovali kako članovi kraljevske obitelji s nervozom iščekuju što će o njima reći 'odbjegli' kraljevski par te hoće li njihove riječi dodatno uzburkati odnose unutar obitelji, izvori tvrde kako kraljica Elizabeta II neće ostati budna gledati 'cirkus' od intervjua u kojem će Oprah Winfrey priupitati princa Harryja i Meghan Markle sve pikanterije koje bi kraljevska obitelj voljela zadržati samo za sebe

Dvosatni intervjuu u Velikoj Britaniji će biti emitiran dan nakon što će ga pogledati Amerikanci, odnosno u ponedjeljak navečer, a iako pomoćnici Buckinghamske palače imaju CBS-ov stream, kraljica Elizabeta navodno nema namjeru ostajati budna zbog tog televizijskog spektakla.

Izvori bliski samoj kraljici otkrili su za britanski Times kako kraljica neće 'ostati budna i gledati intervju', već će u miru otići na spavanje.

'Što bi zapravo trebala biti tema ponedjeljka? Djeca koja se vraćaju u školu, učinkovitost programa cjepiva - to su velika pitanja na koja se kraljevska obitelj želi usredotočiti, a ne vijesti o cirkusu Oprah i svih stvari vezanih uz Sussexe', rekao je izvor za britanski list.

Ipak, Buckinghamska palača priprema se za ono što će princ Harry i Meghan Markle reći u svom dvosatnom razgovoru s Oprah Winfrey. CBS će intervju emitirati u nedjelju u 20 sati po lokalnom vremenu, što znači da će ga Britanci, pa tako i članovi kraljevske obitelji, pratiti oko 1 sat ujutro.

  • +16
Meghan Markle i princ Harry Izvor: EPA / Autor: DOMINIC LIPINSKI / PA PHOTOS / P

Izvori iz palače su otkrili da će kraljevska obitelj u ponedjeljak, nakon što CBS emitira intervju o kojem već danima bruji svijet, odlučiti hoće li komentirati neke navode iz intervjua. Dotad planiraju 'ne osuđivati unaprijed'.

'Raspoloženje u obitelji je: mogu li svi jednostavno ušutjeti i možemo li nastaviti sa svakodnevicom', rekao je izvor za list.

Vojvode od Sussexa po njemu igraju igru s visokim ulogom. 'Igraju se s vatrom, vrlo je velik ulog jer puno toga može izaći u javnost o čemu se dosad nije govorilo', rekao je izvor dodajući kako postoji puno toga o Meghaninom ophođenju prema zaposlenicima na dvoru što se u javnosti ne zna, piše portal Page Six.

'Najgori slučajevi nisu izašli. Treba ispričati neke mučne priče. Ovaj sam tjedan imao nekoliko suznih razgovora s ljudima. Odgovor će ovisiti o tome što točno kažu vojvode od Sussexa. Institucija nije u ratu, Sussexi su u ratu', rekao je jedan od izvora.

  • +4
Meghan Markle kod Oprah Winfrey Izvor: Profimedia / Autor: CBS / Ferrari / Profimedia

Osim povjerenja i podrške obitelji, Meghan i Harry mogli bi čak izgubiti i svoje kraljevske titule. Članovi kraljevske obitelji sastali su se prošlog tjedna kako bi razgovarali o oduzimanju titula paru i raskidu sporazuma koji je prije godinu dana sklopljen u Sandringhamu, doznaje londonski Times. Kraljica je navodno 'razdragana' zbog 'cirkusa' koji joj je priredio njen unuk, zajedno s njegovom američkom suprugom.

Britanski mediji raspisali su se o tome kako bi ovaj intervju mogao dodatno pogoršati odnose u obitelji, a posebno loše bi mogao utjecati na odnos braće Harryja i Williama koji, tvrde, ionako nisu pričali mjesecima. Također, posljednjih dana pojačan je pritisak na bivši kraljevski par da emitiranje intervjua odgode zbog lošeg zdravstvenog stanja princa Philipa, Harryjevog djeda.

Ta se ideja Meghan nije svidjela. Izvori tvrde kako vojvotkinja smatra da su to pokušaji kraljevske obitelji da je 'obeshrabre' te inzistira na emitiranju intervjua po planu. Meghan je optužila kraljevsku obitelj da pokušava 'ovjekovječiti neistine' o njoj i Harryju.

  • +9
Meghan Markle Izvor: EPA / Autor: JASON SZENES

'Ne znam kako bi mogli očekivati ​​da ćemo nakon ovoliko vremena i dalje samo šutjeti', rekla je Meghan koristeći za kraljevsku obitelj riječ Tvrtka koji navodno potječe od kralja Georgea VI. Rekla je i kako biti član kraljevske obitelji 'nije bilo onako kako ljudi zamišljaju' te se danas osjeća slobodno jer 'mogu govoriti u svoje ime'.

U najavi intervjua javnost je također mogla čudi i kako princ Harry po prvi put govori o tome kako je svoju suprugu pod svaku cijenu želio zaštititi i spriječiti da se prošlost ponovi, misleći na bolan život u zlatnom kavezu koji je vodila njegova majka, pokojna princeza Diana.

Dok javnost s nestrpljenjem iščekuje intervju Meghan Markle i princa Harryja, na površinu su isplivali novi detalji.