MEGXIT

Kraljica Elizabeta II mislila je Meghan i Harryju oduzeti titule no nije željela izgledati sitničavo

20.01.2020 u 22:30

Bionic
Reading

Daily Mail javlja da je kraljica Velike Britanije Elizabeta II neko vrijeme razmišljala o tome da Meghan Markle i princu Harryju oduzme titule, no na kraju se odlučilo da bi to moglo dati dojam zlobe i sitničavosti

Kraljica Elizabeta II i princ Charles odlučili su Meghan Markle i princu Harryju ostaviti titule vojvotkinje i vojvode od Sussexa. Neko se vrijeme navodno razmišljalo o tome da će ih se u javnosti nazivati groficom i grofom Dumbartona što bi ih izjednačilo sa Sophie i Edwardom koji su grofica i grof Wessexa.

Na kraju je odlučeno da Meghan Markle i princ Harry ne smiju nastaviti u javnosti ili za zaradu koristiti dosadašnje titule, no da ih neće izgubiti.

Princ Harry dvadesetak je minuta porazgovarao s Borisom Johnsonom, no nije mogao prisustvovati primanju svog brata u Buckinghamskoj palaći, već se počeo pripremati za svoj let u Kanadu. Koliko je poznato, princ Harry više nema službenih dužnosti na svom rasporedu i slobodan je otputovati u Vancouver gdje ga čekaju Meghan Markle i sin Archie.

Harry se morao odreći i svojih vojnih dužnosti, no obećao je kako će ostati u dodiru s vojnicima s kojima je služio i koje je upoznao. Vojvoda je dodao i kako će Ujedinjeno Kraljevstvo uvijek biti njegov dom.

Osim što neće više moći koristiti svoje titule, Meghan i Harry vratit će i nešto manje od dva i pol milijuna britanskih funti koje su potrošene za obnovu kuće Frogmore, a plaćat će i oko 360.000 funti za njeno trajno iznajmljivanje jer će je koristiti tijekom posjeta britanskoj kraljevskoj obitelji.

Što se tiče ljepših novosti, mali Archie koji je u Kanadi s Meghan Markle nedavno je vidio svoj prvi snijeg.

  • +3
Meghan Markle i princ Harry s malenim Archiejem Izvor: Profimedia / Autor: Pool/George Rogers / Sipa Press / Profimedia