posebni broš

Kraljica Camilla za Uskrs nosila modni dodatak velike povijesne vrijednosti

01.04.2024 u 12:22

Bionic
Reading

Kraljica Camilla od pokojne je svekrve naslijedila brojne komade nakita koji su već stoljećima u rukama članica kraljevske obitelji. Ljubav prema broševima pokazala je i jučer odlučivši se za krasan i vrijedan primjerak

Nakon brojnih pitanja koja su se postavljala vezano za ovogodišnje uskršnje slavlje britanske kraljevske obitelji, jučer su se kralj Charles i kraljica Camilla smiješili okupljenoj masi mašući im iz ograđenog dijela ispred kapele sv. Jurja u Windsoru. Iako bolestan, Charles se rukovao s građanima pokazavši im da mu njihova podrška pomaže pri ozdravljenju. Njegova najveća podrška svakako je Camilla koja je i jučer bila uz njega.

Kraljica Camilla i jučer je čuvala leđa voljenom Charlesu, a za svečanu misu odjenula je smaragdni komplet te crni kaput ravnog kroja.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

75-godišnja Camilla već je nebrojeno puta pokazala svoju ljubav prema broševima, a jednim je posebnim brošem ukrasila i jučerašnju kombinaciju.

Riječ je o brošu koji je izvorno bio u vlasništvu kraljice Mary koja je fotografirana kako ga nosi početkom 1900-ih, prenose strani mediji. Stotinjak godina ranije, točnije 1909. godine, kraljica Mary nosila ga je u kolovozu tijekom regate Cowes, a od kraljice Mary naslijedila ga je kraljica Elizabeta II.

Međutim, ovaj broš nije često došao na red kao ukras na odjevnim kombinacijama kraljice Elizabete II. pa ga je nosila tek nekoliko puta. Naslijedivši od pokojne svekrve razne dragulje, kraljica Camilla vrlo često nosi ukrasne broševe iz nasljedstva kraljica Ujedinjenog Kraljevstvo.

Kralj Charles prisustvovao uskrsnoj misi Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

U Windsoru su se uz kralja okupili članovi najuže obitelji, uključujući i njegovu braću princa Andrewa, princa Edwarda i sestru princezu Anne koji su na uskršnju misu stigli u pratnji svojih partnera.

Mnoge je iznenadilo pojavljivanje princa Andrewa zbog priča da nisu u dobrim odnosima, a uz njega je bila i bivša supruga Sarah Ferguson koja također vodi vlastitu bitku s karcinomom koji joj je nedavno dijagnosticiran.

  • +11
Kraljevska obitelj na uskršnoj misi Izvor: Profimedia / Autor: James Shaw / Shutterstock Editorial / Profimedia,GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia, Doug Peters / PA Images / Profimedia