kao kraljica elizabeta

Dirljiva gesta kralja Charlesa sve je ostavila bez teksta na uskršnjoj misi

31.03.2024 u 16:09

Bionic
Reading

Kralj Charles pokazao je koliko mu znači velika podrška javnosti koju prima u ovom iznimno teškom periodu

Otkako je Buckinghamska palača objavila da će svi javni angažmani kralja Charlesa do daljnjega biti odgođeni dok traje njegovo liječenje raka, britanskog monarha gotovo uopće nismo viđali u javnosti. No, uskršnju misu nije mogao propustiti, a sve je iznenadio i jednom dirljivom gestom.

Iako je zbog straha od potencijalne zaraze, koje bi mogla biti kobna u njegovom trenutnom stanju, kralj Charles sa suprugom Camillom sjedio odvojen od ostalih u crkvi sv. Jurja, nakon mise odlučio se na potez kojem se malo tko nadao.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Naime, kralj je prošetao kraj ograđenog područja na kojem su se okupile stotine građana kako bi ga pozdravile i dale podršku te im mahao, a mnogima i stisnuo ruku.

Kralj Charles ovom je gestom pokazao iznimnu ljudskost i ljubav prema svojem narodu, veoma nalik kraljici Elizabeti koja je čak i u velikim bolovima pred sam kraj života došla mahnuti tisućama okupljenima ispod Buckinghamske palače na svoj Platinasti jubilej.

Saznalo se da ju je na to motivirao upravo Charles, koji je svojoj majci i u najtežim trenucima želio pokazati koliko je voljena te da ovakvim gestama Britancima može uzvratiti veliku naklonost koju je uživala. Sada je i sam pokazao koliko mu je stalo do susreta s građanima, usprkos napomenama liječnika da se drži podalje čak i od članova obitelji.

U skladu s time, na misi je prisustvovao manji broj članova kraljevske obitelji te su pozvani bili tek vojvoda i vojvotkinja od Edinburgha (Edward i Sophie), princeza Anne sa suprugom Timom Laurenceom te princ Andrew sa suprugom Sarah Ferguson.

Kralj Charles prisustvovao uskrsnoj misi Izvor: Profimedia / Autor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kao što je i bilo najavljeno, Kate Middleton i princ William s djecom su Uskrs proveli dalje očiju javnosti, kako bi princeza od Walesa imala toliko nužan mir prilikom liječenja od raka.