stigao iz amerike

Kralj Charles je dirnut Harryjevim dolaskom i htio bi da je sve po starom

12.02.2024 u 11:06

Bionic
Reading

Vijest o pogoršanom zdravstvenom stanju kralja Charlesa III. princ Harry primio je prije negoli je o tome bila obaviještena javnost, što je rezultiralo da odmah napusti Montecito i dođe vidjeti oca. Njihov je susret trajao tek 45 minuta, no i kratko je vrijeme dovoljno da odnos ovih zavađenih članova obitelji krene na bolje

Nakon što je objavljeno da je kralj Charles III. obolio od karcinoma, čitava je monarhija suočena s promjenama. Princ William preuzeo je dio očevih zadataka te ostatak obitelji nastavlja sa svojim kraljevskim dužnostima. Pogoršano zdravstveno stanje dovelo je i do neočekivanog dolaska princa Harryja. Iako on već neko vrijeme nije jedan od obnašatelja kraljevskih dužnosti, odbjegli princ morao je vidjeti svog bolesnog oca.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Harryjev dolazak dirnuo je oca, a unatoč svim privatnim i javnim razmiricama, za 75-godišnjeg suverena bilo je od golemog značaja da u ovom delikatnom trenutku može imati u blizini najmlađeg sina. Kraljevski stručnjaci za strane medije ističu kako je ovaj Harryjev potez pokazatelj kako želi obnoviti odnose s ocem.

6. veljače Harry je doputovao u London redovnom linijom British Airwaysa iz Los Angelesa, a 11 sati putovanja rezultiralo je 45-minutnim sastankom s ocem Chalesom u njegovoj rezidenciji Clarence House.

Britanska novinarka Emily Nash tvrdi kako Charles ima pacifističku narav te se želi pomiriti sa sinom. Očekuje kako bi se njihov odnos mogao s vremenom popraviti, no još uvijek postoje stvari o kojima kralj ne želi pregovarati sa sinom.

Nakon tog susreta oca i sina, monarh je helikopterom odletio u svoje ladanjsko utočište u Sandringhamu, gdje smo ga i ove nedjelje ujutro vidjeli u društvu kraljice Camille. Kraljevski par prisustvovao je misi u crkvi Svete Marije Magdalene, a dan ranije Charles III. je prekinuo šutnju kako bi zahvalio na izrazima naklonosti koje je primio posljednjih dana.

  • +8
Kralj Charles Izvor: Profimedia / Autor: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia