s camillom na zadatku

Kralj Charles dugo nije bio ovako dobro raspoložen, a nova titula ga je poprilično nasmijala

20.05.2024 u 23:37

Bionic
Reading

Kralj Charles i kraljica supruga Camilla imaju ispunjene rasporede pa su tako posjetili i izložbu cvijeća u Chelseaju gdje su dobili nove 'titule' koje su im izmamile osmijeh na lice

Kralj Charles nije mogao sakriti zadovoljstvo što je dobio novu titulu koja glasi – 'Kralj komposta'. Naime, kralju Charlesu su školarci na Chelsea Flower Showu dali značku u čast njegovog rada na zaštiti okoliša, dok je njegovoj supruzi uručena značka na kojoj je pisalo 'Kraljica pčela'. Kraljevski par posjetio je vrt koji nosi naziv No Adults Allowed Garden, koji su dizajnirali Harry Holding i djeca iz osnovne škole Sulivan u Londonu.

'Oh, hvala vam puno,' rekao je Charles. Gledajući ime na bedžu, nasmijao se: 'Oh hahaha. Prilično točno!'

Da bi ušli u vrt, on i kraljica Camilla morali su platiti 'globu' - predati cvijeće koji počinje prvim slovom njihovih imena. Par je tako odabrao kamelije iz vrtova Buckinghamske palače.

  • +5
Kralj Charles i kraljica Camilla Izvor: Profimedia / Autor: Arthur Edwards / AFP / Profimedia

Charles je bio vidno dobro raspoložen i nasmijan, baš kao i kraljica Camilla koja je za ovu prigodu nosila plavu midi haljinu s uzorkom paunovog perja. 'Pokušavate li uzgajati povrće? Nema ništa zabavnije nego jesti nešto što ste uzgojili. Trebali biste pokušati. To je velika razlika. Ima tako drugačiji okus,' u jednom trenutku savjetovao je djeci kralj Charles.

Dok je obilazio vrtove činilo se da je Njegovo Veličanstvo u dobroj formi. Naime iako se trenutno liječi od karcinoma, kralju Charlesu liječnici su dali dopuštenje da prisustvuje ovom događaju. Stigao je u manjem kraljevskom društvu nego posljednjih godina koje je uključivalo vojvodu i vojvotkinju od Gloucestera te prinčeve i princezu Michael od Kenta. Bila je tu prisutna i mala skupina prijatelja i rodbine, uključujući kćer kraljice Camille, Lauru Lopes, i njezinog supruga Harryja, njezinu sestru, Annabel Elliot te markizu i markizu od Cholmondeleyja.