terapija djeluje

Ovo je znak da se kralj Charles sada dobro osjeća

18.05.2024 u 08:27

Bionic
Reading

Britanski kralj Charles, kraljica Camilla i princ William sudjelovat će na događanjima u Normandiji kojima će se u lipnju obilježili 80. obljetnica savezničkog iskrcavanja, Dana D, objavila je u petak Buckinghamska palača

Kralj Charles i kraljica Camilla sudjelovat će 6. lipnja na ceremoniji ministarstva obrane i britanskih kraljevskih legija u Ver-sur-Meru na britanskom spomen području dok će na isti dan William biti na kanadskim komemorativnim svečanostima u Centru Juno u Courseulles-sur-Meru.

Dan prije, 5. lipnja, Charles, Camilla i William prisustvovat će britanskom nacionalnom komemorativnom događaju u Portsmouthu, a princ će potom sudjelovati na međunarodnoj komemorativnoj svečanosti na plaži Omaha gdje će se okupiti 25 čelnika drđava i veterana iz čitavog svijeta.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Williamova supruga princeza od Walesa neće putovati u Francusku, no ostali članovi kraljevske obitelji također će obilježiti godišnjicu iskrcavanja na Dan D tijekom ta dva datuma.

Ova objava uslijedila je nakon više službenih pojavljivanja kralja Charlesa otkad se vratio na javne dužnosti nakon dijagnoze raka, a planovi zakazani nekoliko tjedana unaprijed pokazuju da se kralj osjeća dovoljno snažno, što je svakako dobar znak za britansku monarhiju.

  • +4
Kralj Charles Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia