nježne riječi

Kolinda nakon utakmice poslala poruku kanadskom premijeru: 'Nedostajalo mi je tvoje društvo'

28.11.2022 u 08:45

Bionic
Reading

Bivša hrvatska predsjednica stigla je u Katar i odmah postala hit. Uoči utakmice Hrvatske i Kanade družila se s navijačima koji su se zagrijavali za nogometni spektakl, a odjevena u narodnu nošnju, bodrila je Vatrene iz svečane lože. Nakon u velike 4:1 pobjede naših nogometaša, obratila se kanadskom premijeru Justinu Trudeauu

'Kakva sjajna utakmica na Svjetskom prvenstvu. Preponosna sam na momčad Hrvatske. Kanada se hrabro borila. Justin Trudeau, nedostajalo mi je tvoje društvo večeras. A ponosom sam nosila narodnu nošnju iz Posavine, i predstavila naše naslijeđe i nacionalne boje. Drago mi je što sam imala priliku upoznati ljude iz cijele Europe, koji su prepoznali koliko imamo zajedničkog', poručila je Kolinda Grabar-Kitarović preko Facebooka.

Utakmicu je pratila u društvu predsjednika FIFA-e Giannijem Infantinom. Kao što je ranije najavila, odjenula je narodnu nošnju koja u tkanju ima crvena i bijela polja, a navijačku kombinaciju je podigla s koraljnom ogrlicom.

What a great game at the FIFA World Cup! So proud of team #Croatia! Canada Soccer fought bravely. Missed your company...

Objavljuje Kolinda Grabar-KitarovićNedjelja, 27. studenoga 2022.

'Dress code na svečanoj platformi dopušta svečano odijelo ili traditional attire, odnosno narodnu nošnju. Inače, takvo je pravilo i u diplomaciji. Narodna nošnja je jako prihvaćen način odijevanja u svečanim prigodama. Tako da ćete me vidjeti u tipičnim hrvatskim i crveno-bijelim kombinacijama odijela i nošnji ili njenim kombinacijama, što je i izvrsna promocija Hrvatske, najavila je ranije Grabar-Kitarović za Za Dnevnik Nove TV.

  • +2
Kolinda Grabar-Kitarović na utakmici protiv Kanada Izvor: EPA / Autor: NOUSHAD THEKKAYIL
  • +13
Kolinda Grabar Kitarović na finalu SP-a u Rusiji 2018. Izvor: EPA / Autor: Mahmoud Khaled