uSPJEŠNA SPORTAŠICA

Kći Brucea Springsteena u Tokiju, na svojim prvim Olimpijskim igrama, osvojila srebrnu medalju

08.08.2021 u 10:07

Bionic
Reading

Jessica Springsteen, kći rock ikone Brucea Springsteena i pjevačice Patti Scialfe, kući se iz Tokija vraća sa srebrnom medaljom, i to sa svojih prvih Olimpijskih igara u životu

'To su njene prve Olimpijske igre! Apsolutno nevjerojatno!', nije krio oduševljenje Springsteenov dugogodišnji prijatelj i član E-Street Banda, Steven Van Zandt.

'Moj konj je prekrasno skakao, oduševljena sam time', rekla je uoči dodjele medalje 29-godišnja Jessica Springsteen, koja se jahanjem bavi od malih nogu, a ljubav prema konjima prenijela joj je mama, pjevačica Patti Scialfa.

Američka reprezentacija dobila je srebrnu medalju u disciplini ekipnog preponskog jahanja, dok su zlato odnijeli Šveđani, a nakon dodjele medalja, kojima se okitila sa suigračima Laurom Kraut i Mclainom Wardom, prvo je nazvala obitelj.

  • +7
Jessica Springsteen Izvor: Profimedia / Autor: Paul Grover / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Na brzaka smo se čuli preko FaceTimea, svi su vrištali od sreće, mislim da se ništa nismo razumjeli. Vidjela sam ih u majicama američke reprezentacije, samo se čulo vikanje. Nisam ih puno razumjela, ali sam vidjela koliko su uzbuđeni', rekla je Jessica nakon osvojene medalje. 'Definitivno su me prošli trnci. Bilo je super uzbudljivo. Moj konj je prekrasno skakao, a dali smo svi sve od sebe na terenu', dodala je Springsteenova kćerka, koja se prije nekoliko dana nije proslavila u individualnoj disciplini.

Trenutačno je Jessica 14. na svijetu, a jaše na 12-godišnji pastuhu Don Juanu Van de Donkhoeveu, s kojim je osvojila već mnogobrojne turnire. Sad je s njim ostvarila i najveći san - kući se vraća s medaljom oko vrata.

Inače, Jessica je završila psihologiju na fakultetu Duke, a uvijek je isticala kako ne želi da je javnost zna isključivo kao kćer slavnog Brucea Springsteena.

'Uvijek je govorila da ne želi da je se zna samo kao kćer Brucea Springsteena. Željela je ostaviti svoj trag i na dobrom je putu. Zahvaljujući svom talentu, jedna je od najperspektivnijih u svojoj kategoriji', rekla je svojedobno o svojoj nasljednici legendarna američka jahačica i osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1984. Melanie Smith Taylor.

Bavljenje jahačkim sportom inače je privilegija onih dubljeg džepa, stoga ne čudi to koja se imena provlače kroz mnogobrojna svjetska natjecanja. Naime da biste imali najboljeg konja, u prosjeku ćete izdvojiti oko deset milijuna dolara, dok za sedlo rađeno po narudžbi možete platiti od pet pa sve do 300 tisuća. Jahanjem se tako, osim Jessice Springsteen, bave kćerke Stevea Jobsa, Billa Gatesa, nasljednica obiteljskog carstva Onassis, kći Stevena Spielberga, ali i Romana Abramoviča…