UNUKA GRACE KELLY

Kćer princeze Stephanie od Monaka progovorila o iskustvu odrastanja u cirkusu

03.10.2021 u 18:44

Bionic
Reading

Pauline Grace Ducruet, 27-godišnja kći princeze Stephanie od Monaka i njezinog bivšeg tjelohranitelja Daniela Ducrueta, te unuka filmske zvijezde Grace Kelly, šesnaesta je u redu za prijestolje Monaka. Dio djetinjstva Pauline je provela dosta neuobičajeno čak i za običnu djecu, a kamoli za nekoga s titulom princeze

Nećakinja princa Alberta, vladara Kneževine Monako, nedavno je pokrenula vlastiti modni brend, a godinama je živjela u kamp-prikolici kao dio putujućeg cirkusa nakon što se njena majka spetljala s dreserom slonova.

U intervjuu za Sunday Telegraph Pauline je rekla da je njeno djetinjstvo bilo možda 'nasumično', ali i da su život i putovanje s djecom iz cijeloga svijeta bili 'trenutak čiste slobode'.

'To je bilo nasumično, ali bilo je zanimljivo i stalno sam bila vani sa životinjama. Bila sam s djecom iz cijelog svijeta, iz Njemačke, Engleske, Italije i Španjolske, i imali smo svoj mali jezik. Bio je to trenutak čiste slobode, kakvu po mom mišljenju puno djece nema', rekla je Pauline.

Najmlađe dijete Rainiera III i glumačke ikone 1950-ih Grace Kelly, princeza Stephanie, prozvana je divljim djetetom obitelji, a 'proslavila' se nizom skandaloznih ljubavnih veza.

Majka joj je smrtno stradala u rujnu 1982. godine, u prometnoj nesreći u kojoj je s njom u automobilu tadad bila i 17-godišnja Stephanie.

Danas 56-godišnja princeza Stephanie jako je patila nakon te nesreće i bila progonjena zbog lažnih izvještaja koji su sugerirali da je u trenutku nesreće zapravo ona bila za volanom.

Godine 1991. Stephanie se upustila u ljubavnu vezu sa svojim bivšim tjelohraniteljem Danielom Ducruetom i prije vjenčanja 1995. godine s njim dobila dvoje djece – Louisa i Pauline.

Godinu dana kasnije brak se rasuo u komade kad je njezin suprug uhvaćen sa djevojkom koja je osvojila titulu Miss Topless Belgije.

Pauline međutim inzistira na tome da su njeni roditelji ostali u bliskim odnosima tijekom cijelog njenog djetinjstva, nastojeći djeci omogućiti odrastanje s oba roditelja.

Godine 1998. Stephanie je dobila i treće dijete Camille, za koje nikad nije otkrila tko joj je otac. Iako se pretpostavlja da je to Jean Raymond Gottlieb, koji je radio u sigurnosnoj službi palače, i Camille nosi njegovo prezime, on nije naveden u njenom rodnom listu, a Stephanie nikad nije javno potvrdila da je on otac. Camille za razliku od brata i sestre nije u liniji za nasljedstvo monegaškog prijestolja.

Paulineina majka 2001. godine s troje djece napušta Monako zbog veze sa dreserom životinja iz švicarskog putujućeg cirkusa. Veza je naglo prestala i dvije godine kasnije Stephanie se udala za portugalskog cirkuskog akrobata Adansa Lopeza Peresa. Taj je brak završio razvodom nakon manje od godinu dana.

  • +19
Pauline Grace Ducruet Izvor: Profimedia / Autor: Pool/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Po povratku u Monako Paulie je odlučila i sama započeti karijeru akrobata, a sudjelovala je i na Svjetskom juniorskom prvenstvu u ronjenju te na ljetnim Olimpijskim igrama mladih.

Obiteljski dom je napustila s 18 godina, kako bi na Istituto Marangoni u Parizu studirala modu, nakon čega je pohađala i Parsons School of Design u New Yorku.

Pauline, čija je majka bila Diorov model, stažirala je u američkom Vogueu i Louisu Vuittonu, prije nego što je pokrenula vlastitu marku Alter, koja je nedavno objavila drugu kolekciju.