otkriveni novi detalji

Kate Middleton se želi što prije vratiti na posao, ali jedno je jasno - obitelj je sada na prvom mjestu

21.01.2024 u 13:13

Bionic
Reading

Izvor iz britanske palače otkriva kako se Kate Middleton dobro oporavlja nakon operacije abdomena, a njezina 'nepokolebljiva predanost' naciji potaknut će je da nastavi svoj kraljevski posao iz kreveta dok se oporavlja od teške operacije

Izvori bliski britanskoj kraljevskoj palači otkrivaju kako se 42-godišnja princeza od Walesa dobro oporavlja operacije abdomena u Londonskoj klinici u blizini Regent's Parka. Očekuje se da će provesti još tjedan dana u bolnici prije nego što je prebace u Adelaide Cottage u Windsoru kako bi povratila snagu nakon tog zahtjevnog medicinskog zahvata.

Insajderi otkrivaju da se Kate želi vratiti na posao 'što je prije moguće', ali sada, zajedno sa suprugom Williamom, žonglira oko brige za njihovo e troje djece. Izvor blizak kraljevskom paru rekao je da je Kate i Williamu trenutno 'obitelj na prvom mjestu, a posao na drugom' dok pokušavaju održati osjećaj 'normalnosti' za prinčeve Georgea (10) i Louisa (5) i njihovu osmogodišnju sestru, princezu Charlotte.

'Djeca su uvijek u središtu njihovog svijeta. Tako će biti i dalje. Žele osigurati što je moguće više normalnosti u idućim danima, rekao je izvor za The Times. Ova vijest o Kateinom stanju otkrivena je u vrijeme dok su dužnosnici palače pokušavali odbaciti nagađanja da će princ William postati prvi britanski monarh u pet stoljeća koji je raskinuo službene veze s Engleskom crkvom.

Ovaj tjedan u kraljevskim krugovima kružila su nagađanja o tome hoće li prijestolonasljednik preuzeti titulu 'vrhovnog guvernera' Engleske crkve kada postane kralj. Za Williama se kaže da se jako divi i poštuje Crkvu, te voli posjećivati mise u značajnim razdobljima u godini, poput Božića i Uskrsa. Ali smatra da se ne razlikuje od prosječnog Britanca po tome što nije redoviti vjernik.

A to je pak dovelo do nagađanja o tome hoće li možda razmisliti da ne preuzme službenu ulogu koju su britanski monarsi imali od vremena Henrika VIII. Vladajući monarh ujedno je i vrhovni guverner Engleske crkve. Iako je to sada uglavnom simbolična i ceremonijalna uloga, taj položaj znači da monarh formalno imenuje visoke svećeničke osobe.

  • +28
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: George Rogers / Sipa Press / Profimedia

Izvori su za The Times tvrdili da 'nikada nije došlo do razgovora' o tome da William prekine veze i napusti taj položaj.

Kate je pak, uslijed svog zdravstvenog stanja, potpuno oslobodila svoj raspored za sljedećih nekoliko mjeseci i ne očekuje se da će nastaviti sa službenim dužnostima prije Uskrsa. Istovremeno William je dao do znanja da će 'cijelo vrijeme biti uz svoju ženu i djecu', odgađajući sve svoje obveze dok Kate ponovno ne stane na noge.

Katein oporavak događa se istovremeno kada se i kralj Charles suočava sa svojim zdravstvenim problemima, a kralj će sljedećeg će tjedna posjetiti bolnicu kako bi primio terapiju za 'povećanu prostatu'. Suradnici kažu da je Kraljevo stanje 'benigno' i da će dobiti korektivni zahvat.

Princeza od Walesa vjerojatno će nastaviti raditi na način koji je u skladu s njezinim oporavkom nakon otpuštanja iz privatne londonske klinike. Nedavno je pokrenula kampanju za podizanje svijesti o važnosti prvih pet godina djetetova života pod nazivom Shaping Us. Iako neće imati službene angažmane, vrlo je vjerojatno da će i dalje pokazivati interes za svoje kampanje.

Angažmani s 30 dobrotvornih organizacija i pokroviteljstava princeze od Walesa otkazuju se, pomiču ili odgađaju dok se ona oporavlja. A odgođen je i službeni posjet Italiji zakazan za ožujak.

William se u međuvremenu usredotočio na obitelj dok je KAteu bolnici, a pristup kraljevske obitelji je opisan je kao '100 posto obitelj na prvom mjestu, a tek onda posao'. Pretpostavlja se da William sada vožnju svo troje djece u i iz škole. A očekuje se da će Kateini roditelji, Carole i Michael Middleton, te brat i sestra, Pippa Matthews i James Middleton, također pomoći u sljedećih nekoliko mjeseci dok se princeza oporavlja.