'MAGAREĆA KLUPA'

Kate Middleton poručila Meghan Markle da će sjediti straga ako dođe na krunidbu

15.04.2023 u 13:13

Bionic
Reading

Britanski novinar koji prati kraljevsku obitelj tvrdi da je Kate Middleton zapravo kriva što se Meghan Markle neće pojaviti na Charlesovoj krunidbi. Navodno je buduća britanska kraljica dala do znanja šogorici da će, ako se pojavi, sjediti straga na ceremoniji

'Svi moramo biti zahvalni što je Kate, na kraju krajeva, spriječila Meghan da dođe i rekla da je 'ne želi ni pod kojim okolnostima', rekao je bivši BBC-jev novinar Tom Bower za GB News i dodaje da je princeza od Walesa također poslala jasnu poruku da će Markle ako dođe, morati sjediti straga.

Buckinghamska palača znala je, kaže on, da će raspored sjedenja 'odvratiti' vojvotkinju od dolaska. Meghan naime nije željela 'biti druga violina' i prisustvovala bi krunidbi samo 'ako joj je osiguran istaknuti položaj'. Princ Harry navodno je imao dugačak popis pitanja o krunidbi koje je poslao u palaču, uključujući gdje će sjediti i pitanje sigurnosti.

  • +10
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Buckinghamska palača potvrdila je u srijedu da će princ Harry prisustvovati krunidbi svog oca u svibnju, ali da će njegova supruga ostati u Kaliforniji s djecom, princezom Lilibet i princem Archiejem, čiji 4. rođendan pada na isti dan kao i Charlesova krunidba.

Meghan smatra da bi bilo 'neautentično' da prisustvuje ceremoniji, budući da su odnosi između nje i kraljevske obitelji i dalje ledeni.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Daniel Leal/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bower je odluku princa Harryja da se pojavi na očevoj krunidbi, a koja je došla nakon dugotrajnih pregovora, opisao kao 'ružan kompromis'.

'Harryjeva prisutnost ustavno je važna. Uostalom, ne daj Bože da se nešto dogodi princu Williamu i njegovoj djeci, princu Georgeu, princezi Charlotte i princu Louisu, imali bismo u tom slučaju kralja Harryja na prijestolju nakon Charlesa, pa on mora biti tamo', dodao je.

Objasnio i zašto se princ Harry vjerojatno neće pojaviti sa zaposlenim članovima kraljevske obitelji na balkonu Buckinghamske palače nakon krunidbe.

Princ Harry u Londonu Izvor: Profimedia / Autor: Justin Ng / Avalon / Profimedia

'Ako kralj dopusti Harryju da dođe na balkon, morao bi imati princa Andrewa na balkonu što bi značilo da ima dva 'princa odmetnika' pred javnošću, a to bi signaliziralo vrlo loš početak vladavine kralja Charlesa', kaže ovaj stručnjak za kraljevsku obitelj.

Na krunidbi također neće biti ni Sarah Ferguson, bivša supruga osramoćenog vojvode od Yorka i majka princeza Beatrice i Eugenie, koja nije dobila pozivnicu za ceremoniju jer nije članica kraljevske obitelji.