BORBA IZMEĐU vojvotkinjA

Kate Middleton ove se godine nije proslavila: Meghan Markle prešišala ju je i u ovome

06.01.2019 u 10:16

Bionic
Reading

Bacite li oko na angažmane kraljevske obitelji u 2018. godini, primijetit ćete da je Kate Middleton najviše izbivala od svih prinčeva i vojvotkinja. Britanske novine The Times su već četvrtu godinu zaredom prebrojale sva protekla događanja na kojima su se pojavljivali članovi kraljevske obitelji te su ih poredali po njihovoj produktivnosti u protekloj godini

Na zadnjem mjestu kao članica kraljevske obitelji s najmanje angažmana našla se Kate Middleton. Vojvotkinja od Cambridgea u 2018. je imala svega 87 službenih pojavljivanja, što je doista mala brojka u odnosu na broj dana u godini i činjenicu da je u većini slučajeva njezin posao da maše narodu i bude nasmiješena.

No, lijepa vojvotkinja imala je opravdan razlog za češće izbivanje s kraljevskih događanja i izbjegavanje angažmana. U njezinu obranu, Kate je prošle godine rodila svoje treće dijete, princa Louisa, nakon čega je uzela kratku pauzu i posvetila se majčinstvu.

  • +8
Kate Middleton i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ista anketa The Timesa pokazuje kako je najmarljiviji član kraljevske obitelji bila ni manje, ni više nego kraljičina kćer, princeza Anne, koja je u protekloj godini imala čak 447 pojavljivanja u Velikoj Britaniji i 71 pojavljivanje u drugim zemljama.

Princ William je u protekloj godini imao 220 angažmana, dok smo princa Harryja u javnosti vidjeli ukupno 193 puta. Kraljica ni ove godine zbog starosti nije putovala izvan granica Velike Britanije, no unutar zemlje je prisustvovala na ukupno 283 događanja i nije uzela ni jedan slobodan dan izuzev na Božić i Uskrs.

  • +13
Kraljica Elizabeta i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Najnovija članica kraljevske obitelji Meghan Markle nije loše rangirana, pogotovo kada se uzme u obzir da je postala službeni član obitelji tek u svibnju 2018. ženidbom za princa Harryja. Vojvotkinja od Sussexa prikupila je 45 domaćih i 51 međunarodno pojavljivanje u javnosti, a najviše angažmana imala je zahvaljujući službenom putovanju u Australiju i Oceaniju.

  • +2
Kate Middleton i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia