vole naš sir

Princ Charles i vojvotkinja Camilla oduševili se hrvatskim delicijama

14.12.2017 u 15:33

Bionic
Reading

Princ Charles i vojvotkinja Camilla posjetili su jedinu specijaliziranu trgovinu s hrvatskim delicijama u Britaniji, na londonskom sajmu Borough Market, i oduševili se našim tradicionalnim proizvodima

Tijekom posjeta Borough Marketu, koji se svake godine održava u neposrednoj blizini London Bridgea te se na njemu nude proizvodi iz cijeloga svijeta, princ Charles u pratnji supruge Camille zastao je upravo ispred hrvatske trgovine. 

Princa i vojvotkinju zainteresirali su mirisi Dalmacije i Slavonije te su odlučili kušati ponuđeno i oduševili se. Štoviše, princ se nakon degustacije poznatog Dinarskog sira počeo raspitivati o podrijetlu kulena, čokoladnih namaza iz Dalmacije, džema od smokava i drugih hrvatskih proizvoda. 

  • +3
Princ Charles i vojvotkinja Camilla Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

'Bili smo pomalo zatečeni posjetom, ali i jako sretni što je njegova visost hvalila okus i ponudu', kaže vlasnica trgovine Taste Croatia, Ana Marija Volarić Stewart.

Široka i zadovoljna osmijeha kraljevski je par napustio sajam koji ih je, vjerujemo, potaknuo da ponovno posjete Hrvatsku i kušaju ostale delicije koje nudi naša zemlja.

  • +8
Princ Charles i vojvotkinja Camilla Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prisjetimo se, princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla u ožujku prošle godine posjetili su Hrvatsku, kada ih je ugostila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Službeni posjet započeo je u Zagrebu, nakon čega su posjetili Osijek, Kopački rit i Đakovo.