NIJE LAKO BITI VOJVOTKINJA

Kako je princ Harry oslobodio Meghan treme i nervoze

11.06.2018 u 14:22

Bionic
Reading

U sklopu ceremonije Trooping the Colour, kojom se tradicionalno slavi rođendan kraljice Elizabete, princ Harry i Meghan Markle prvi put su se pojavili na balkonu Buckinghamske palače. Svoju nervozu zbog tog povijesnog trenutka novopečena vojvotkinja Meghan nije mogla sakriti

Stručnjaci za govor tijela analizirali su govor tijela princa Harryja i Meghan Markle tijekom njihova posljednjeg kraljevskog angažmana, kada su s ostatkom obitelji stigli na svečanu proslavu 92. rođendana kraljice Elizabete II.

Prema videozapisima i fotografijama od toga dana mnogi su primijetili kako je na Meghan bila prisutna nervoza i trema. Bio je ovo njezin prvi izlazak na balkon Buckinghamske palače, čime je ušla u povijest. Da joj nije bilo svejedno hoće li cijeli protokol proći prema pravilima, bilo je itekako vidljivo.

Meghan, koja se još uvijek uhodava u svijet britanskog kraljevstva i uči brojna pravila, čitavo je vrijeme pogledavala svoga supruga, princa Harryja.

  • +30
Meghan Markle prvi put s kraljevskom obitelji na balkonu Buckinghamske palače Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Stručnjaci su takve geste protumačili kao svojevrsnu provjeru i objasnili kako je Meghan tražila znak potvrde da sve radi kako treba.

Osim toga, jedan od tumača za neverbalnu komunikaciju pokušao je s usana iščitati komunikaciju između novopečenih supružnika. Prema njegovim saznanjima, komunikacija je prilikom izlaska na balkon tekla ovako:

Meghan Markle i princ Harry Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

'Jesi li dobro?', upitao je princ Harry svoju suprugu. Ona je na to odgovorila kako je dobro, a potom je brižni Harry upozorio Meghan što će se iduće dogoditi.

'Kada započne, točno ću ti još opisati o čemu je riječ. Uglavnom, proći će zrakoplovi koji će ostavljati trag na nebu. Tada svi moramo pogledati prema nebu u tu atrakciju', objasnio je 33-godišnji princ svojoj supruzi.

Malenu tremu Meghan je sigurno imala i zbog velike gužve i gomile ljudi koja je došla pozdraviti kraljevsku obitelj ispred palače.

Inače, prema kraljičinom naređenju, Meghan mora narednih šest mjeseci prolaziti kroz intenzivni tečaj učenja kraljevske povijesti i pravila ponašanja kako bi što učinkovitije obnašala svoje zadatke kao vojvotkinja.