velika promjena

Kako je Mila Horvat izgledala na početku karijere

04.04.2017 u 10:53

Bionic
Reading

Bivša HTV-ova novinarka Mila Horvat danas je prepoznatljiva kao brineta, no nekad je bila plavuša. Od tada je postigla puno toga, postala je cijenjena novinarka, a nakon 13 godina televizijske karijere zgodna Zagorka napustila je HTV i postala zaposlenica Hrvatskog nogometnog saveza

Jedna od najatraktivnijih televizijskih novinarki u intervjuima je često znala isticati da joj je izgled u početku odmagao.

'U startu mi je taj izgled samo odmogao, jer su svi krenuli prema meni s predrasudama; zgodna žena, curetak, ukras. Nisu me u početku shvaćali ozbiljno i trebale su mi godine i godine rada i dokazivanja da bi me počeli doživljavati kao profesionalca', izjavila je Mila Horvat ranije za Novi list.

 

Prije televizijske karijere Mila se natjecala na izboru za Kraljicu Hrvatske 2000. godine. Rođena je u Sloveniji, a odrasla je u Humu na Sutli. Ambicioznost i upornost zahvaljuje tome što se od 14. godine sama snalazila u Zagrebu.

Televizijsku karijeru počela je u redakciji 'Dobro jutro, Hrvatska' kao novinarka, reporterka, pa voditeljica i urednica.

Na HTV-u je provela 13 godina, od toga posljednjih 10 u nogometu. Pratila je reprezentaciju, HNL i europska klupska natjecanja, a sudjelovala je i u analizama, diskusijama, javljala se uživo s utakmica i uređivala emisije s mjesta događaja.

Nakon tri operacije tumora na jednjaku napravila je zaokret u životu. U veljači 2016. postala je novo lice Hrvatskog nogometnog saveza.